|
|
Dalyan Köfte |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83387
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
600 gr kıyma
2 Kahve Fincanı galeta unu
3 Adet rendelenmiş domates
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Bardağı su
1 Adet üzeri için yumurta
1 Yemek Kaşığı sosu için salça
1 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı kimyon
1 Çay Kaşığı pul biber
1 Çay Bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet kuru soğan
1 Çay Bardağı galeta unu
2 Adet içi için haşlanmış havuç
2 Adet haşlanmış yumurta
Köfte malzemelerini bir kabın içerisinde iyice yoğurun. Sonra buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köfte harcını yuvarlayarak uzun rulo şeklinde,yağladığınız fırın kabına koyunuz. Elinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde(2 parmak kalınlığında) inceltiniz. Tam ortasına haşlanmış havucu uzunlamasına, yanına haşlanmış yumurtaları (dörde bölerek)ve haşlanmış bezelyeleri koyunuz. Elinizi ıslatın,kıymanın iki uzun kenarını karşılıklı kaldırıp ortada birleştirerek,üstünü kapatınız. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp galeta unu serperek, önceden ısınmış 200 dereceli fırında köfte kızarana kadar pişiriniz. Bir tavada sana yağla salçayı,rendelenmiş domates ve tuzu katıp iyice kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kızaran köftenin üzerine sosunu dökerek tekrar fırına koyun,10 dakika sonra fırından çıkarıp dilimleyiniz. Dalyan köfte hazır.
|
Dalyan Köfte |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc80715
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 Gr Sana Klasik
1 Kase konserve veya haşlanmış bezelye
1 Adet rendelenmiş soğan
1 Adet yumurta
40 gr sana yağ
2 Bardak süt
700 gr köftesi için; kıyma
1 Adet haşlanmış yumurta
3 Adet Püre için; patates
2 Adet İçi için; haşlanmış havuç
Kıyma, soğan, yumurta, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur. Tepsiye uzunlamasına şekil verilerek koyulur ve ortasına havuz açılır. Havuzun içine havuç, bezelye ve yumurta sırasıyla koyulur ve elimizi ıslatarak üzeri kapatılır. Ters çevrilerek üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür. 190 derecede ısıtılmış fırına verilir Püre için patatesleri soyup suda haşlayalım. Suyunu süzüp patatesleri iyice ezelim ve içine sana yağı, tuz, çok az karabiber ekleyelim. Ateşe alıp içine azar azar süt ekleyip iyice karıştıralım. İstenen kıvama gelen dek işlemi gerçekleştirelim ve ateşten alalım. Servis tabağına önce püreyi dökelim, üzerine dilimlenmiş dalyan köfteyi dizelim ve salçalı sos ile servis edelim.
|
Dalyan Köfte |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80124
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
0,5 Adet Dereotu
2 Adet havuç
1 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı tuz, köfte baharı
1 Su Bardağı bezelye
4 Adet yumurta
4 Dilim ekmek içi
1 Kg. kıyma
1 Çay Kaşığı karabiber
Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Borcam dikdörtgen tepsiye koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.
|
Dalyan Köfte |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76929
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2012
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Tatlı Kaşığı karabiber
1 Adet rendelenmiş soğan
1 Tatlı Kaşığı kekik ve kimyon
2 Su Bardağı garnitür
2 Yemek Kaşığı margarin
1 Tatlı Kaşığı pulbiber
4 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Demet ince doğranmış maydanoz
2 Adet yumurta ( biri üzeri için )
750 gr kıyma
1 Yemek Kaşığı salça
Garnitür ve margarin hariç köfte malzemesini karıştırıp iyice yoğurun. Yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın. Daha sonra köfteyi üzerine yayıp elinizle açın. İçine garnitürü de koyup köfteyi yağlı kağıtla sıkıca sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Üzerine çırpılmış yumurta ve elimizde parçalara ayırdığımız margarini sürelim.
|
Dalyan Köfte |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61211
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
1,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr kıyma
Aldığı kadar kimyon
1 adet soğan
5 adet tost ekmegi
1 yemek kaşığı salça
Aldığı kadar kırmızıbiber
2 yemek kaşığı sana yağı
1 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
2 adet havuç
250 gr domatesli erişte
Aldığı kadar tuz
50 gr iç bezelye
Ön hazırlık olarak havuçlardan birini kazıyıp, diri kalacak biçimde, 2 yumurtayı da katı olarak haşlayın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabının içine kıymayı, soğanı, ufalanmış ekmek içini ve kalan 2 yumurtayı koyun. Tuz, kırmızı biber, taze çekilmiş karabiber, kimyonla lezzetlendirin. Malzemenin tümünü iyice yoğurarak karıştırın. Üzerini örtüp, serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirin. Bu arada gömlek yağını sıcak suda 5 dakika ıslatıp, tezgaha serin. Köfte hamurunu gömleğin içine yayın. Ortasına haşlanmış havucu, bezelyeyi ve yumurtaları yerleştirin. Köfteyi gömlek yağına sarın ve tepsiye yerleştirin. Tepsiyi önceden 180˚ Cye getirilmiş ısıtılmış fırına sürüp, yaklaşık 30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Pişme suyunu bir kaba süzün. Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı Sanayı orta ateşte eritin. Yağ kızınca unu ilave edip, telle sürekli karıştırarak pişme suyunu katıp, bir taşım pişirin. Pişme suyunu katıp, 10 dakika ağır ateşte kaynatın. Tabağa dizdiğiniz köfte dilimlerinin üzerine pişme suyundan gezdirin. Köftenin yanına dilediğiniz bir garnitürü bu tarifte domatesli erişteyi- ilave edip, sıcak olarak servis yapın.
|
|
Dalyan Köfte Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|