|
Damla Çikolatalı Çörekler |
|
dilşad
Aşçı
Kayıt: 10.05.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc125227
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
789 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı instant maya
125 gr margarin
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
250 gr un
1 adet yumurta
Tuz
1 kase çekilmiş ceviz
1 kase damla çikolata
1 çorba kaşığı fındık ezmesi
Maya ve bir çay bardağı ılık sütü karıştırıp bu şekilde 10 dakika bekletin. Hamur için oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, şeker, sütte bekletilmiş maya ve rendelenmiş portakal kabuğunu hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında, oval şeklinde açın. Üzerine ince bir tabaka halinde fındık ezmesinden sürün, ceviz içi ile damla çikolataları her tarafına eşit dağılacak şekilde yayın. Hamurun uzun kenarlarından tutarak rulo şeklinde özenle sarın. Bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt üzerine dizin. Parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak her ruloyu düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar kızartın. İsteğe qöre çörekler fırından çıkar çıkmaz pudraşekeri serpip de servis yapabilirsiniz.
|
Damla Çikolatalı Çörek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170716
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 215 Gram
Esmer Şeker 30 Gram
Pudra Şekeri 70 Gram
Tereyağı 115 Gram
Yağlı İnek Sütü 125 Mililitre
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 1 Tatlı Kaşığı
Damla Çikolata 170 Gram
Fırını 190 derecede ısıtın. 10 adetlik çörek kalıbını ya da 10 adet kağıt kalıbını yağlayın. Mikserle tereyağını yumuşayana kadar çırparak krema haline getirin.
İki çeşit şekeri de ekleyin;rengi acılana kadar ve tüy gibi olana kadar çırpın. Her seferinde 1 adet eklenerek yumurtaları cırpın. Unu ve kabartma tozunu birlikte iki kez eleyin.
Tereyağı karışımını ekleyerek karıştırın; sütü azar azar ekleyerek karıştırın.Karışımı ikiye bölün ve kalıpların yarısına kadar doldurun.
Üzerlerine birkaç damla çikolata serpiştirin; sonra karışımın kalan kısmını da bir kaşık yardımıyla kalıplara koyun. Arzuya göre üstüne de damla çikolata koyabilirsiniz.
Rengi hafifçe değişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Dışarı çıkartmadan önce 5 dakika dinlendirin.
|
Damla Çikolatalı Çörek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173081
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
5 su bardağı Efsane un
1 su bardağı Dost Günlük süt (250ml)
2 adet Bili Bili yumurta
4 çorba kaşığı Pervin tereyağı (oda ısısında)
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Rafine Softa tuz
1 paket Efsane instant maya
3 çorba kaşığı Daphne kakao
4 çorba kaşığı Dost krema
2 çorba kaşığı Sayley kakaolu fındıklı krema
6 çorba kaşığı Dost krema (kalan)
5 çorba kaşığı Daphne damla çikolata
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
Geniş bir kâse içerisine 5 su bardağı un,1 su bardağı süt,1 paket instant maya, 1 adet yumurta,4 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Malzemeleri iyice 15 dakika yoğurun. Dilerseniz bu işlemi stand mikserinde de yapabilirsiniz.
4 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalara bölün. 15 dakika iyice yoğrulmuş hamurun içerisine parça parça ekleyin ve yedirerek yoğurmaya devam edin. Eğer hamur ele fazla yapışıyor ise 2 çorba kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz.
Hamuru 3 eşit parçaya bölün. İlk hamura 1 çorba kaşığı kakao, 2. hamura 2 çorba kaşığı kakao ekleyin. Hamurları kakao içinde eşit miktarda dağılacak şekilde yoğurun.
Hamurları mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat mayalandırın. Hamurlar iki katına çıkacaktır. 2 saatin sonunda hamurları birkaç hamle ile yoğurarak içindeki havanın her yere eşit dağılmasını sağlayın. 3 hamuru da 3-4 parçaya bölün. Tezgâha bir beyaz, bir az kakaolu, bir koyu kakaolu hamurdan alın ve bu hamurları ayrı ayrı dikdörtgen olacak şekilde unlu tezgâhta açın. Açılan her hamuru birbirinin üzerine koyun ve her hamur arasına sırası ile 1 tutam damla çikolata, farklı bir kat için şeker serpin. Bir bıçak yardımı ile baş parmak genişliğinde hamurları şerit kesin. Şerit kesilen hamurları salyangoz şeklinde rulo yaparak sarın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
Salyangoz şeklindeki hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırarak tepelerinden şişmelerini engelleyin. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısını az su ile açıp sürün.
175 derecede altlı üstlü çalışan fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirin. Pofidik kalmaları için çok renk almadan pişirmek önemli. 20 dakikanın sonunda bol çikolatalı ve enfes lezzetli renkli çörekleriniz hazır.
Ayrı bir kap içerisinde 2 çorba kaşığı sürülebilir fındıklı krema ve 6 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Dilerseniz çöreklerin üzerlerine dilerseniz batırarak servis edebilirsiniz.
|
|