|
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163853
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane yumurta
1,5 su bardağı ile toz şeker
2 çay bardağı kadar süt
1 çay bardağı ile ayçiçeği yağı
2,5 su bardağı silme un
2 tatlı kaşığı ile kakao
2 yemek kaşığı ile nutella
1 çay bardağı kadar damla çikolata
1 adet paket kabartma tozu
Fırın Kabını Yağlamak için:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı silme un
3 adet yumurtayı derin bir kapta kırdıktan sonra toz şekeri ilave ederek, şeker eriyene kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
Kek karışımın hazırlamak için sırayla; ayçiçek yağını, sütü, elediğiniz un ve son olarak kabartma tozunu ekledikten sonra mikserle çırpma işlemine -devam edin.
Hazırladığınız bu karışımın içine sırasıyla kakao, nutella ve damla çikolatayı ekledikten sonra, tahta bir kaşık ile karıştırmaya devam edin
Kekin kalıba yapışmaması için fırın kabını tamamen yağlayarak göz kararı ile bir miktar un ilave edin.
Kekin piştikten sonra yapışması için ve üzerine un serpmeyi Unutmayın
Hazırlamış olduğunu kek harcını kek kalıba boşalttıktan sonra üzerini bir tahta kaşık ya da spatula yardımı ile düzeltin
Hazırladığınız bu kek karışımını öncede170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Kek içini çektikten ve dinlendikten sonra dilimleyerek sevdiklerinize servis edin.
|
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176130
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2024
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Damla çikolata
Öncelikle şeker ve yumurtalar beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Sonra sıvı yağ, süt, su ilave edilip tekrar çırpılır.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ve kakao eklenip son kez daha çırpılır.
Kek kalıbımız sıvı yağ ile yağlanıp, kekin kalıptan kolayca çıkması için kalıba un serpilir.
Kek harcımız kalıba dökülüp üzerine damla çikolata serpilir.
Önceden ısıtılmış 180°fırında 40 dakika pişirilir.
40 dakika sonra keki fırından çıkarıp kürdan ile pişmişliği kontrol edilir.
Kekimiz kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
15-20 dk sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılabilir.
|
|