|
Damla Çikolatalı Kek |
|
saydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68316
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardak süt
Yarım su bardak çiçek yağı
2.5 su bardak şeker
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardak un
2 çay bardağı damla çikolata
ÜZERİNE:
1 paket çikolata sosu
Bir paket vanilya
Yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Sırasıyla süt, yağ, vanilyayı da ekleyip her ekleyişte çırpıyoruz. Unu eleyip karışıma ekliyoruz.Çırpıyoruz.Damla çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.En son kabartma tozu ekliyoruz.Güzelce karıştırıp yağladığımız kaba döküyoruz.Kabı tereyağıyla yağlarsak kek güzel bir aroma kazanabilir. Fırını önceden 180 derece ısıtmıştık.Fırında 30 ila 40 dk pişiriyoruz. O pişerken çikolata sosunu, paketin arkasında anlatılan şekilde hazırlayıp bekletiyoruz. Kek pişince, soğuyana kadar kaptan çıkarmaya çalışmayın.Soğuduktan sonra kolayca çıkacaktır.Bir kek servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94181
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 adet portakalın kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
3 su bardağı süt
Yumurtayı ve şekeri derin bir kabın içinde çırpın. Unu, kabartma tozunu, irmiği ve suyu ekleyin. Portakal kabuklarını rendeleyin, Hindistan cevizi ve parça çikolatayla birlikte içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı dikdörtgen cam bir kabın içine boşaltın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın biraz ılınınca üzerine 3 su bardağı süt dökün. Sünger gibi çekecektir. Hindistan cevizi serpilebilir ya da reçel sürülebilir.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95056
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014
1,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyelim. Son olarak una buladığımız damla çikolataları ekleyelim fazla karıştırmadan, sana margarin ile yağladığımız, unladığımız kalıba dökelim. 175 derece ısılı fırında ilk 20 dakika açmadan 40 dakika pişiriyoruz. Kalıpta soğumasını bekliyoruz. Ilıkken servise sunuyoruz.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156207
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
501 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
100 gram margarin
Yarım su bardağı süt
50 gram damla çikolata
2 kahve fincanı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
1 limon
İlk önce kek tepsisi yağlanır ve unlanır.
Büyük bir porselen kâseye küçük parçalara doğranmış margarinler konur ve çırpılarak yağ köpürtülür. Sonra şeker katılıp karıştırılarak şeker eritilir, çırpmaya ara vermeden yumurtaların sarıları teker teker eklenir.
Limon kabuğundan bir parçanın sarısı İnce İnce doğranıp bu karışıma katılır. Sonra tahta kaşıkla mümkün olduğu kadar hızlı karıştırılarak azar azar un, kabartma tozu ve pişmiş soğuk süt katılıp, karışım hamur haline getirilir.
Damla çikolatalar da katılarak bir süre daha karıştırılır ve kek tepsisine boşaltılır.
180 derecede kızgın fırına sürülür.
Tepsi 45 dakika fırında kaldıktan sonra keke Bir kibrit çöpü batırılır
Kibrit çöpü nemli ve hamurlu çıkarsa bir süre daha fırında tutulur kuru çıkarsa kek iyice pişmiş demektir.
Tepsi fırından çıkarılıp, tel ızgaranın üstüne baş aşağı edilir. Kek soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156255
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
477 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı damla çikolata
İlk önce kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayın.
Damla çikolatalarınızı una bulayın.
Çırpma kabında yumurta ve şekeri çırpalım.
Sıvı yağ, yoğurt ekleyip biraz daha çırpalım.
Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolataları da ekledikten sonra karıştıralım.
Kek kalıbına dökelim ve hava kabarcıklarının gitmesi için birkaç kez tezgâha vuralım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
Not: Kullandığınız malzemeler oda ısısında olmalıdır. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Damla çikolataların dibe çökmemesi için una bulanır. İsteğe bağlı olarak kekinizin içine portakal ya da limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Kekinizi pişirmeden önce fırınınızı önceden ısıtın. Kekiniz piştikten sonra ilk 5 dakika bekleyin, daha sonra kalıptan çıkarın.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160722
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı damla çikolata
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
4 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı krema
Yarım çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzerine:
Damla çikolata
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını toz şeker ve vanilya ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra krema ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.
Not: Kekinizin daha iyi kabarması için içine katacağınız yumurtaların akını ve sarısını ayrı ayrı çırpıp, daha sonra birleştirin.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160724
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
369 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
3,5 su bardağı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
Tereyağı veya margarini toz şeker ile birlikte bir kaba alın. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurtalı karışıma yavaşça eklerken bir yandan da sütü azar azar katın. Hazırladığınız hamura damla çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Yapışmaması için yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Damla Çikolatalı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161211
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
50 gram kuvertür çikolata
Öncelikle yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Toz şeker katıp, çırpmaya devam edin. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip, karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un, kakao, damla çikolata ve benmari usulü eritilmiş kuvertür çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük kek kalıplarınızı yağladıktan sonra yarısına kadar karışımdan koyun ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
|
|