|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175625
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023
98 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2.5 su bardağı un
2 kahve fincanı fındık
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 parça dövülmüş damla sakızı
Pudra şekeri
Damla sakızı ile unu karıştırıyoruz. Diğer tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 10 dakika buzlukta bekletiyoruz. Elimizle minik toplar halinde yuvarlayıp bir tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilındıktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165010
Gönderme Tarihi: 22.May.2022
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yoğurma kabımıza malzemeyi alıp karıştırıyoruz. Ardından kaşık ile az az un ilavesi yaparak kurabiye hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurulan hamura ister yuvarlayarak, ister minik kalıplarla şekil veriyoruz. Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri çok az pembeleşince fırından alıyoruz. Biraz ılıyınca da üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161721
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri atıp bir yandan da yoğurun.
Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave ederek bir yandan da yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde ister kalıplarla isterseniz de ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verin.
Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmı fırında 180 derecede pişirin.
Üzeri çok az pembeleşince fırından çıkarın.
İlk sıcaklığı geçip biraz ılıyınca da üzerine pudra şekeri serpiştirin.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160217
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
Bir buçuk kahve fincanı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Damla sakızı, un, toz şeker, süt, zeytinyağı ve kabartma tozunu yoğurup kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, elinizde dilediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159996
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kadar sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Derin bir yoğurma kabına sıvı yağı koyun. Üstüne pudra şekerini ilave edin ve pudra şekerini eriyene kadar karıştırın.
Üstüne unu azar azar ekleyip yoğurun.
Undan sonra kabartma tozunu ve havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyip bir daha yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan istediğiniz boyutta parçalar alıp avuç içinizde bastırarak yassı/yuvarlak olarak şekil verin.
Fırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamur yumrularını fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıda sıralayın ve fırına verin.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156628
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Tereyağı, pudra şekeri ve damla sakızı macununu geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamur hafif toparlanmaya başlayınca un, buğday nişastası ve Ayçiçek yağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155799
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
876 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet damla sakızı (2 küçük parça)
300 gram un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Servisi için:
1/2 su bardağı pudra şekeri (arzuya göre)
Kurabiyeye asıl lezzetini verecek olan damla sakızlarını, havanda bir tokmak yardımıyla toz haline gelene kadar dövün.
Yumuşaması için oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştırma kabına alın.
Krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırdığınız tereyağı karışımına elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu ve toz haline getirdiğiniz damla sakızlarını katın.
Kurabiye harcını toparlanıp, kıvam alana kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz, kullandığınız unun yoğunluğuna göre az bir miktar daha un ilave etmeniz gerekebilir.
Mutfak tezgahı üzerine az bir miktar nişasta serpiştirin. Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna metal bir kalıp yardımıyla şekil verin.
Tabanını yağlı kağıt yardımıyla kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika, hafif bir renk alana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri oda ısısında 10 dakika kadar beklettikten sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142360
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2019
522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket damla sakızı
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
Damla sakızlarını havan yardımıyla iyice dövün. Un haricindeki bütün malzemeleri bir kaba koyun. İyice harmanlayın. Unu karışıma yavaş yavaş dökün. Ele yapışmayan, kolay şekil alan bir hamur hazırlayın. Hamur kıvama gelince yarım saat dinlendirin.
Hazırladığınız hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamur parçalarını fırın tepsisine dizin. Üstleri hafifçe sararana kadar 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
|
DAMLA SAKIZLI KURABİYE |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95028
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014
1,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşamış margarin
1 paket damla sakızlı muhallebi
1 adet yumurta
1 çaybardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakızlı vanilya
Aldığı kadar un
Geniş bir kabın içine unumuzu eleyelim. İçine damla sakızlı muhallebiyi ve margarini ilave edelim. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Daha sonra içine pudra şekeri ve yumurtayı da ilave edip fazla sert olmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan minik minik parçalar alıp elimizle şekil verelim. Kurabiye kalıbı da kullanabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 180 C fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve damla sakızlı vanilyaya bulayıp servis yapalım.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89797
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2013
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram mısır nişastası
1 su bardağı un
2 yumurta
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Yoğurma kabının içine nişastayı. unu boşaltın. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yumurtaları ekleyip hamuru toparlayın. Dövülmüş damla sakızı ve kuru üzümleri de koyun. Elinizle küçük toplar yapın, tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca çay ve kahvenin yanında misafirlerinize ikram edin. Damla sakızı bu kurabiyeye olağanüstü lezzet veriyor, ayrıca kavanozda uzun süre saklanabiliyor.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78056
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2012
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram mısır nişastası
2 çay bardağı damla sakızlı hazır toz muhallebi
2 yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Yoğurma kabının içine nişasta, tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyin. Hamurun içine hazır paketlerde satılan damla sakızlı toz muhallebiyi ekleyip hamuru toparlayın. Kuru üzümleri de ilave ettikten sonra elinizle küçük toplar yapın ve tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
Fevziye Erman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc70499
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011
2,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı damla sakızı
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Damla sakızını havanda ezip eleyin. Yoğurma kabında yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri karıştırın. Karışıma damla sakızı, kabartma tozu ve elediğiniz unu azar azar ilave ederek çok katı olmayacak kıvamda hamur yoğurun. Elinizi yağlayıp hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe bastırdıktan sonra fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız fırında (180 derecede ) hafif pembeleşene kadar pişirin.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58319
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
3,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
250 gr lor peyniri
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 parça damla sakızı
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon
alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 çay bardağı susam
Karıştırma kabına 250 gr. lor peynirini alın. Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece sarısını ilave edin. Damla sakızını ve toz şekeri ilave edin. Üzerine yarım limon suyunu ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyerek bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp pişirin.
|
|