Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Damla Sakızlı Paskalya Çöreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Damla Sakızlı Paskalya Çöreği

hit
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc124447
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2017
1,682 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
4 adet yumurta
300 gr toz şeker
300 gr margarin
50 gr yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mahlep
2 paket damla sakızı
1 fiske deniz tuzu
1 çay bardağı fındık

Ilık süt ile yaş maya yumuşak bir kıvama gelene kadar ezilir. İçine iki yemek kaşığı un ilave edilerek karıştırılır. 35 -40 dakika kadar kabarması için bekletilir. Un, mahlep ve dövülerek toz haline getirilmiş damla sakızı, eritilmiş olan margarin, şeker, tuz, yumurta, kalan süt ve maya karıştırılarak iyice yoğrulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelindiğinde üstü nemli bir bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Hamur iki misli kadar kabardığında ikiye bölünür. Parçalardan ilki yumurtadan irice üç topak haline getirilir. Her bir hamur topu elde iki parmak eninde 30 cm. boyunda çubuklar şeklinde örülür. Aynı işlen hamurun kalan yarısı için de uygulanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt yok ise yağ sürülmüş fırın kabına paskalya çörekleri yerleştirilip dizilir. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık serpiştirilerek 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Damla Sakızlı Paskalya Çöreği

buket deren
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc124160
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2017
838 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 tutam tuz
2 kesme şeker kadar yaşmaya
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 paket damla sakızı (2 nohut tanesi kadar dövülmüş olacak..)
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Yeteri kadar file fındık
1 yemek kaşığı margarin

Ilık sütün içine maya atılır ve erimeye bırakılır.
Yoğurma kabına un konur ve havuz şekli verilir. Unun ortasına önce, mayalı süt ve diğer malzemeler sırası ile eklenerek karıştırılır. Sonra bu karışım una yedirilerek yumuşak bir hamur bir hamur haline getirilir.
Hamurun üzeri örtülür ve 45 dakika kadar mayası gelmeye bırakılır.
Mayası gelen hamur iri bezelere ayrılır.
Her bir bezeden, ne çok ince, ne çok kalın olmayan şeritler yapılır.
Saç örgüsü şekli verilerek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Şekilli hamurların üzerine sıvı yağ ile çırpılan yumurta sarısı sürülür. File fındık serpilir.
15 dakika mayası gelsin diye tepside bekletilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.






Damla Sakızlı Paskalya Çöreği Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Damla Sakızlı Paskalya Çöreği 18,753 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort