Kısa URL: https://ml.md/lc73006
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
5 tatlı kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı irmik
3-4 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet damla sakızlı vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
10 damla limon suyu
6-7 adet kuru kayısı (üzeri için)
Kabartma tozu, damla sakızlı vanilya ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı un ekleyip üzerine kabartmatozu ve damlasakızlı vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Yavaş yavaş kıvam alıp elinizi hamur bırakıyor üçüncü su. ekleyip hamurun kıvamına göre bazen yarım bazem tam kabul edebiliyor unu. Hamuru yoğurup 5-10 dk. dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serili tepsimize dizip üzerlerine değişiklik olsun diye kuru malzemeler kullandım; mesela kuru kaysı, gün kurusu veya kuru incir parçacıkları ile renklendirdim şekerparelerimizi. 190''pembeleşene denk pişiriyoruz. Şerbeti hamuru yoğurmadan hazırlanması lazım kaynamaya başlayınca limonun suyunu ekliyoruz. 10dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc143574
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
250 gram un
25 gram irmik
60 gram pudra şekeri
25 gram toz badem
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Şurup için:
1 kilogram şeker
10 gram damla sakızı
1 litre su
Süslemek için:
1 avuç fındık
Şurup için tencereye şeker, su ve damla sakızını ekleyerek kaynatın.
İrmik, un, kabartma tozu ve toz bademi harmanlayın. Ortasına havuz açın ve pudra şekerini, yağı, yumurtayı kattıktan sonra birbirine yedirin. Tamamen karışana dek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hepsini dizin ve ortalarına fındık yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şurubu dökün ve çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra fazla kalan şurubu dökün ve servis edin.