1 paket Dr. Oetker Sultan Lokumu Tatlısı
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
25 g tereyağı
Üzeri için:
20 adet badem
Sütü bir tencereye alın. Üzerine şekerli vanilin ve tatlı karışımın ilave edin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Arada karıştırarak 25-30 dakika soğutun.
Hindistancevizini geniş bir tabağa alın. İki yemek kaşığı yardımı ile tatlıdan bir parça alıp hindistancevizinin üzerine alın. Tatlının üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile hindistancevizi serpin ve tatlıyı avucunuzda nazikçe yuvarlayıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın ve üzerlerine badem batırın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
70 gr. margarin (tereyağı)
1/2 litre süt
4 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı dolusu şeker
1 paket vanilya
2-3 tane damla sakızı
1 paket krem şanti
1 paket hindistancevizi
Yağı bir tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. İçine şeker ve sütü ekleyip yoğun bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Yoğunlaşan muhallebinin altını kapattıktan sonra vanilya ile damla sakızını dövüp ekliyoruz. Mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz. Bir tepsiye Hindistan cevizi serpiyoruz. Üzerine yavaşça muhallebimizden ince bir tabaka olacak şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan süt ve krem şantiyi çırpıyoruz. Yoğunlaşan krem şantiyi buzdolabında bekletiyoruz. Bir saatin sonunda krem şantiyi soğuyan muhallebinin üstüne ince bir katman olacak şekilde sürüyoruz. Bu şekilde 1 saat daha buzdolabında bekletiyoruz. Ardından suya ıslattığımız bıçakla dikdörtgen şeklinde kesip rulo şeklinde sarıyoruz. İstediğiniz büyüklükte istediğiniz kalınlıkta kesebilirsiniz. 1-2 saat daha buzdolabında bekletip çıkarıyoruz. En son en üste biraz daha Hindistan cevizi serpip servis yapıyoruz.