Kısa URL: https://ml.md/lc6916
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
3,421 defa indirildi / yazdırıldı
Gül ÇUHAOĞLU - Ayfer KURNAZ
½ margarin
3 fincan un
2 su bardağı şeker
1 kg. süt
bir miktar damla sakızı
Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. Eritilmiş olan yağın içersine un ilave edilerek hafif ateşte biraz kavrulur daha sonra süt ilave edilir. Hemen arkasından şeker ve damla sakızı konulur. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve ocaktan indirilir. 5 dakika karıştırılıp soğuttuktan sonra miksere konur. 25 dakika mikserde sakız gibi oluncaya kadar çırpılır. İstediğimiz kıvamı aldıktan sonra geniş bir kaba dökerek buzdolabında bekledikten sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc23928
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
4 kaşık un
1 kilo süt
20 gr. damla sakızı
Un ile tereyağı pembeleşinceye kadar kavrulur. Sütle karışmış şeker ilave edilir. Havanda doğulmuş sakız konup muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınca vanilya koyup mikserle çırpılır. Kaplara boşaltıp soğutulur.