Kısa URL: https://ml.md/lc59916
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2011
2,097 defa indirildi / yazdırıldı
4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çırpılmış yumurta
60 gr (1/2 su bardağı) un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ
1/2 su bardağı et suyu
Biftekleri yayvan bir kapta limon suyunda 30 dakika dinlendiriniz. Sonra biftekleri kaptan çıkarıp kurulayarak içinde beklettiğiniz marinadı atınız.
Bifteklerin her iki yüzüne tuz ve biber serpiniz. Biftekleri tek tek önce çırpılmış yumurtaya, sonra una bulayınız. Fazla unlarını silkeleyiniz.
Tereyağı geniş bir tavada eritip köpükleri sönünce biftekleri tavaya koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız.
Et suyunu şarabı tavaya ekleyip 2 dakika daha, yemeğin sosu koyulaşıncaya kadar, pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp biftekleri servis tabaklarına yerleştiriniz. Tavada kalan sosu üstlerine döküp servis ediniz.
Not: Patates püresi ve domates salatasıyla birlikte servis edilebilir.
Dana eti (ince kenar) 300 gr
Bitkisel Yağ 20 ml
Tuz
Baharatlar
Eti yıkayın, kurutun, tuz ve baharatı sürün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye bifteği koyun. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitmeden 7 dakika önce kapağı açıp eti çevirin. Kapağı kapatın ve çalışma modu bitene kadar pişirin.