Kısa URL: https://ml.md/lc8652
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006
4,010 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet dana böbreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
1/2 kahve fincanı rafine yağı
1 kahve fincanı esmer et suyu
1) Böbreklerin etrafında 2 milim yağ tabakası bırakarak 3 milim kalınlığında lira gibi dilimleyiniz.
2) Tuzlpyıp biberledikten sonra rafine yağını tavaya koyup kızdırınız ve böbrekleri tavanın içine ilâve ederek 2'şer dakika alt ve üstünü kızartınız.
3) Tavadaki yağı döküp tereyağını ilâve ediniz. 1 dakika tereyağına bulayarak kızartıp servis tabağına böbrekleri diziniz.
4) Tavaya esmer et suyunu döküp bir kere kaynatınız. Böbreklerin üzerine döküp servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc1788
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
4,260 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.