|
Dana Nuar Rosto |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162885
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dana nuar
1’er yemek kaşığı kırmızıbiber, karabiber, tuz, kekik (bir kapta hepsini karıştırıyoruz)
2 diş sarımsak (uzunlamasına ikiye bölüyoruz)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 tane defneyaprağı (kırmadan)
1 çay bardağı et suyu veya su
Arzuya göre beraberinde rosto yapmak için soğan, havuç, patates
Baharatların hepsini bir kapta karıştırıyoruz ve etin iki tarafını bu karışımla ovuyoruz.
Eti ağzı kapaklı fırın kabına alıyoruz, sivri bir bıçakla bir kaç yerini delip sarımsak parçalarını yerleştiriyoruz ve üzerine sıvı yağını gezdiriyoruz.
Bir çay bardağı et suyunu kaba ilave ediyoruz (etin üzerine dökmüyoruz), defneyaprağını etin üzerine koyup ağzı kapalı olarak 2 saat kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.
Bu süre sonunda etin ortasına bir demir sis batırıyoruz, suyu hala pembe ise biraz daha fırında tutuyoruz.
Pişen eti fırından alıyoruz ve dilimlemeden önce 10 dakika dinlendiriyoruz, sıcak sıcak kesilirse et içinin suyunu akıtır ve yerken kuru olur.
Patates püresi veya pilav ile servis yapıyoruz.
Not: Eğer etle birlikte sebzede rosto yapılacaksa, etin pişmesine bir saat kala tencereye iri doğranmış sebzeler ilave edilir.
|
Dana Nuar Rosto |
|
gerilla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152646
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
539 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
800 gram dana nuar (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
Ete lezzet katacak sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın. Keskin bir bıçak ucu yardımıyla etin üzerine küçük boşluklar açın.
Bütün sarımsakları arzuya göre tane karabiberler ile birlikte bu boşluklara yerleştirin.
Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpiştirin. Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın.
Dana nuarı ateşe alıp aralarda kızartma çatalıyla çevirerek yüksek ateşte mühürleyin. Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru elma sirkesini ekleyin.
Havuçların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın.
Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Unu katıp renk alan soğanlarla birlikte kavurun.
Döküm tavada kızarttığınız et ve bıraktığı yağı kavrulmuş soğanlara ekleyin. Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.
Yumuşayan ve neredeyse suyunu çeken eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Havuçları ekleyin. Lezzet vermesi için eklenen ve püre kıvamına gelen soğanları etin üzerine yayın. Kalan suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Fırından çıkan sıcak rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin.
|
Dana Nuar Rostosu |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81967
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
10,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet dana nuarı (veya kontrnuarı) 1,5 kilo
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
7,5 bardak su
Baharat Torbası
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1/2 su bardağı Sebze Karışımı
Eti tuzlayıp biberleyiniz, yağı tencereye koyup kızdırınız, eti ilâve edip alt ve üstü pembe bir renk alıncaya kadar 4 dakika kızartınız ve eti bir tabağa çıkarınız.
Hemen tencereye sebzeleri koyup 2 dakika kadar kavurup salçasını ilâve ediniz.
1 dakika daha kavurup ununu ilâve ederek iyice karıştırınız. Sonra suyunu, Baharat Torbası'nı ve etini ilâve ediniz.
Bir kere kaynatıp üzerinde toplanan köpüğü alıp, ağır ağır kaynatarak veya fırına sürerek 1,5 saat pişirip kontrol ederek ateşten alınız. Ateşten aldığınız zaman içinde net 2,5 bardak salçası olmalıdır.
Eti bir kaba çıkarıp salçasını tamamen üzerine süzdürünüz, dilim dilim kesip servis yapınız.
Not: Dana kontrnuar da aynı şekilde rosto edilir.
|
|