|
Dana Tas Kebabı |
|
nazo can
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc133944
Gönderme Tarihi: 08.May.2018
1,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çaybardağı sıvıyağ
2 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarmısak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Soğanlar ve sarmısaklar yemeklik doğranır, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye konur. Kuşbaşı doğranmış etler üzerine dökülür ve karıştırılır. Üzerine salça ve domates ilave edilir. En son baharat ilave edilir. İyice karıştırılır. Tencerenin ortasına toplanır ve büyük bir cam kase etlerin tamamını içine alacak şekilde kapatılır ve çok kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Etler suyunu saldığında tuz ilave edilir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür, düşük ısılı fırında 5-10 dakika bekletip, servise hazır hale getirilir. Servis patates püresi veya kızartması ile yapılabilir.
|
TASKEBABI |
|
elifsun
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2010
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52987
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2010
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana etinden yarı yağlı ve kemiksiz bir parçayı ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Yıkayıp, süzünüz. Tuz, Baharat ve çentilmemiş soğanla karıştırınız. Üç saat bırakınız. Sonra bir kuşhaneye (küçük bir tencere) koyunuz, bir bardak su ilâve ederek ateşe sürünüz. Kaynarken suyu çekildikçe, kaynamış ve süzülmüş domates suyunu etsuyu ile karıştırıp sıcak sıcak sınayınız. Arada kuşhaneyi sallayınız ve pişinceye kadar suyu az kalmasına dikkat ediniz, piştikten sonra yanına patates garnitürü koyunuz.
|
Dana Eti Tas Kebabı |
|
hasbir
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc27132
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008
4,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı biber
Yarım çay bardağı domates suyu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı nane
Yapılışı:
Kuşbaşı etler iyice yıkanır. Soğanlar ince ince doğranarak tuz, nane ve kekikle karıştırılır. Bu karışım etlere ilave edilir ve iyice karıştırılır. 3 saat terbiye olması için bekletilir. Etler terbiye olduktan sonra, hepsi bir tencereye boşaltılır, üzerine domates suyu ilave edilir. Etlerin üzeri örtülecek kadar su ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir. Eğer suyu az gelirse üzerine bir miktar daha sıcak su ilave edilmelidir. Etler pişince ateşten alınır ve yanında patates püresi ve pilav ile birlikte sıcak servis yapılır.
ML® Püreli Tas Kebabı için tıklayın
|
Dana Tas Kebabı |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9552
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
4,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ceviz büyüklüğünde parça dana eti
2 çay kaşığı karabiber
2 bardak su
4 adet soğan
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
Yenibahar
Kekik
Nane
Kasaptan sarın aldığınız az yağlı dana eti yıkanır, tuz, karabiber, yenibahar ve ince doğranmış soğanla karıştırılır. 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Sonra tencereye konulur. Domates şüyu ve kafi miktarda su konularak orta sıcaklıkta pişirilir. Azar azar sıcak su ilave edilir. Dikkat edilecek nokta etin kuru kalmamasıdır. İyice pişirildikten sonra ateşten indirilir. Arzu edilirse patates püresi veya kızartması ile servis edilir.
|
|