500 gram kuşbaşı dana eti
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet patates
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
Kuşbaşı etleri tencereye koyun ve suyu salıp çekene kadar pişirin.
Başka bir tencereye ise yağları koyun.
Doğradığınız soğanı ve sarımsağı yağa atın.
Ardından salçayı da ekleyip karıştırın.
Sonra küp küp doğradığınız patatesi, havucu ve domatesi koyup tekrar karıştırın.
Tuzu ve baharatlarını ekleyin.
Etleri de malzemelerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
En son sıcak suyu da ekleyin.
Yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin.
|