|
Dardanel Tonlu Kanepe |
|
hido
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126251
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet Dardanel Zeytinyağlı Poşet Ton
1 kutu kraker
1 yemek kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
Yarım kereviz
1 dal taze soğan
Taze nane yaprağı
Tuz
Karabiber
Bir kasenin içine Dardanel Zeytinyağlı Poşet Tonu alın ve bir çatal yardımıyla ezin. Mayonez, yarım limon suyu, taze soğan, yarım kereviz rendeleyin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Krakerlerin üzerine nane yaprağı yerleştirin, hazırladığınız malzemeyi krakerlerin üzerine alıp servise sunun. Dilerseniz üzerine pul biber serpiştirebilirsiniz.
|
Dardanel Tonlu Kanepe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172616
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2023
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kırmızı soğan
6 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 domates
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 limon suyu
1/2 demet maydanoz
Pul biber
İsot
Tuz
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 adet konserve ton balığı
6 dilim tost ekmeği
Kenarları kesilen tost ekmekleri 4 eşit parçaya kesilir, zeytinyağı ve sarımsak sürülen ekmekler fırında kızartılır.
Tüm sebzeler çok ince kıyılır.
Pul biber, isot, limon suyu, salça, zeytinyağı, tuz bir kasede karıştırılır ve ince kesilen sebzelere eklenir.
Süzme yoğurt, labne, kuru nane ayrı bir kasede karıştırılır.
Kızartılan ve soğuyan tost ekmeklerinin üzerine süzme yoğurtlu karışım, ortası çukur kalacak şekilde sürülür. Acılı ezmeden çukur olan kısma konulur.
Yağı süzülen ton balıklarından minik parçalar üzerlerine konulur ve servis edilir.
|
Dardanel Tonlu Kanepeler |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172617
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2023
114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
Tost ekmegi
Tereyağı (ekmegin uzerine sürmek için)
Mısır tonlu patates püresi için
6 7 tane orta boy patates
2 cay bardagı süt
Tuz (göz kararı)
2 yemek kaşıgı tereyağ
Dardanel Mısırlı Ton
Üzeri için:
Dardanel Zeytinyağlı ton
İlk olarak püresini hazırlayalım patatesleri guzelce yıkayıp kabugunu soymadan 2ye bölüp fırında 230° fırinda 45 dakika kadar pisiririyoruz.
Daha sonra pisen patateslerin kabugunu soyup pure haline geiriyoruz icersine 2 yemek kaşıgı tereyağ, tuz ve süt ekleyip bi guzel karistiyoruz uzerine @dardanel dardanel mısır tonu ileve ediyoruz son olarak karistirdiktan sonra.
Tabani icin tost ekmegini 1 tanede 2 tane cikiyor cay bardagi yardimiyla bastiriyoruz halka seklini elde ediyoruz ve fırında kızartıyoruz 180° fırında hafif kizaran ekmegin uzerine tereyagini surup 3 4 dakika pisiriyoruz.
Kizarttigimiz ekmegin uzerine hazirladigimiz püreyi uzerine uygun bi kalipla koyuyoruz ve uzerine dardanel Zeytinyağlı ton (akdeniz mucizesi) sunumunu yapiyoruz ve maydonoz sunumu tamamliyoruz .
|
|