|
|
Darende Kebabı (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170937
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 kg koyun veya kuzu eti (kemiksiz, çok ufak doğranmış kuşbaşı et)
150 gr kuyruk yağı (küçük kuşbaşı olarak doğranmış)
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 tane taze yeşilbiber
1-2 tane domates
Tuz
Karabiber
Et ve kuyruk yağını yıkayarak geniş bir leğende veya sacda ocağa koyun.
Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. İçindeki kuyruklar eriyince kavurma işlemi başlamış olur.
Tereyağını koyup, kuyruk yağı ile eti iyice kavurun. Tuzunu koyup doğranmış yeşilbiberi ete karıştırın.
Birkaç kez çevirdikten sonra biber salçası ile beraber kabukları soyulmuş ve incecik doğranmış domatesleri ilave edin.
Domatesler suyunu çekince ateşten alıp karabiber ile sıcak sıcak servis yapın.
Not: Bu yemek, Darende’nin, ilçe tanıtımı, düğün, ziyafet gibi özel günlerde yapılan bir yemek çeşididir. Domates ve biber kullanımı arzuya göre değişir.
|
Darende Düğün Kebabı (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32154
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
8,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Koyun eti ya da sığır eti kullanılır. Kemikten ayrılan et küçük küçük doğranır. Tereyağı ve koyun kuyruğu doğranır. Kıkırdağı çıkartılır. Bu yağ kazana konulur. Yağ eriyince yeterince et konulur, tuz atılıp karıştırılarak kavrulur. Kavrulan et bir kenarda durur.
Başka bir tarafta pirinç yıkanır, kavrulmuş yağın içine konulur. Kavrulurken tuzu atılır. Kavrulunca üzerine su eklenir, pirincin üzerini üç parmak örtene kadar su konur, ağır ateşte kaynar, arada karıştırılır, suyunu çektiğinde ateşi söndürülür ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen pilav üzerine kavrulan et konur. Buna "düğün kebabı" denir.
|
|
Darende Düğün Kebabı (Malatya) Tarifleri Erzincan Yemekleri
|
|