Darı ıslatılır, hafifçe dövülür. Kaynamakta olan suya atılarak pişirilir. Ateşten alınıp soğutulur.Üzerine yoğurt eklenerek karıştırılır ve bir süre bekletilip soğuk içilir.
Not: Bu çorba buğdayın az olduğu dönemlerde yapılan ve içilen bir çarba. Bu çorbanın aynısını Gürcistan mutfağında "Petv'i çorbası" olarak da görmekteyiz.
Kısa URL: https://ml.md/lc145559
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
1,013 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kâse mısır yarması
1 kâse kuru fasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Kekik
Pul biber
Kuru fasulye ve mısır yarması akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
Tencerede bir kaşık tereyağı ile ince ince doğranan soğanlar kavrulur.
Akşamdan ıslatılan fasulye ve mısır yarması süzülerek tencereye konur.
Üzerine iki üç parmak geçecek şekilde su eklenir.
Çorba kıvamına gelinceye dek pişirilir, tuzu eklenir.
İsteğe göre üzerine yoğurt gezdirilerek üzeri nane, kekik, pul biber serpilerek sıcak olarak servis edilir.
Not: Kızdırılmış tereyağı ile nane ve pul biber çorbanın üzerine gezdirilebilir.