Kısa URL: https://ml.md/lc146047
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı
Gülsen Yıldız
Çiğ süt kaymağı biriktirilir. Çok harlı olmayan köz ateşte ağır ağır, sürekli karıştırılarak, rengi altın sarısına dönene kadar pişirilir. Çok yağ salarsa, yağın fazlası süzülür, kaplara konur.
Not: Kahvaltıda yenir, keşkeğin üzerine konur, bazı hamur işi yemeklerine ve bazı sebze yemeklerinin üzerine sos olarak dökülür. Üzerine dökülen her yemeği çok lezzetlendirir.
Kısa URL: https://ml.md/lc47581
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
10,787 defa indirildi / yazdırıldı
Süt kaynatılmadan bir süre bekletilir. Daha sonra üzerinde oluşan yağlı tabaka alınarak bir tencerede biriktirilir. Tencere içindeki hafif yağlı tabaka ocakta (hafif ateşte) kırmızılaşıncaya kadar kaynatılır. Pırtık pırtık bir şekil alınca ateşten alınır. Bir kap içine boşaltılarak donması beklenir. Yağlı bölüm üste, tortu altta kalacak biçimde donan malzeme; kahvaltılarda ve makarnalarda sos olarak kullanılan dartı özellikle keşkek yapımında tüketilir.