Kısa URL: https://ml.md/lc9685
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
8,626 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr tavuk eti
150 gr. dana eti
100 gr. kuzu eti
100 gr mantar
2 yufka
1 yumurta
2 baş soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gr. file fıstık
4 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz
Yufka dışındaki bütün malzemeleri birlikte iyice karıştırarark hepsini bir kez kıyma makinesinden geçirin, karışımı iyice yoğurun, daha sonra rulo şeklindeki yufkaya sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yufkaya sarılmış köfteyi 2-3 santim genişliğinde keserek şişlere dizin. Kömür ateşinde ızgara yapıp pilav ve püreyle servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc151949
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
533 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram dana kıyma
100 gram tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
5 dal maydanoz
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Galeta unu
2 adet yufka
Soğan ve sarımsakları rendeleyin.
Tavuk ve dana kıymalarını bir kapta karıştırın.
Ardından rendelediğiniz soğan ve sarımsağı da ekleyin.
Karışımın içine yumurta, maydanoz, baharatlar ve galeta ununu da ekleyerek yoğurun.
Ardından yufkayı tezgaha serin ve ikiye bölün.
Böldüğünüz yufkayı yağlayın.
Yufkayı kenarlarından katlayıp kare şekli verin.
Harcı uzun biçimde yufkanın en üstüne koyun.
Rulo şeklinde sarın ve dilim dilim kesin.
Ruloları çöp şişe dizin ve kızgın yağda kızartın.
Kızaran köfteleri dilerseniz közlenmiş biber ve domatesle servis edebilirsiniz.
Not: Darüzziyafe Köftesi, bilindiğinin aksine bir Osmanlı köftesi değildir.