Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Delioğlan Sarığı (Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Delioğlan Sarığı (Kastamonu)

üzüm gözlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.04.2020
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc149885
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

Hamuru için :
Alabildiği Kadar Un
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi ve üstü için:
Alabildiği Kadar Ceviz
Alabildiği Kadar Sıvı yağ
Alabildiği Kadar Tereyağı
Şerbeti için:
1,5 kg. Şeker
2,25 lt. Su
5-6 Damla Limon

Hamur malzemeleri bir teknede kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Bir saat kadar üstü kapalı bir şekilde sıcak bir yerde dinlendirilir.
Sonrasında oklavayla katmerden daha ince bir şekilde açılır ve 10 pözüye bölünür.
Açılan 10 yufka, sofra bezinin üzerine serilen kağıtların üstüne ayrı ayrı serilir.
Her birinin üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpilir.
Serpme işleminden sonra yufkalar çok ince bir biçimde yuvarlanır.
Rulo halinde kare şeklindeki tepsiye dizilir.
5’er cm’lik parçalar haline gelecek şekilde kesilir.
Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ kızartılır ve tepsinin üzerine gezdirilir.
Üzeri pembeleşene kadar pişirilir sonra fırından alınır.
Şeker ve su kaynatılır.
Kaynamaya yakın limon damlatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Tepsideki sarık soğuyunca üzerine şerbet dökülür ve servis edilir.







Delioğlan Sarığı (Kastamonu) Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Delioğlan Sarığı (Kastamonu) 2,171 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort