|
Deniz Kestanesi Tatlısı |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142361
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2019
1,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 paket tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
2-2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Haşhaş
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti için seker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyerek soğumaya bırakın.
Tereyağı ve yumurtayı yoğurun. İrmiği katarak tekrar yoğurun. Sonra kalan malzemeleri ceviz hariç ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Unu kontrollü olarak koyun sonra cevizi de ekleyip yuvarlak şekil vererek haşhaşa bulayın.
180 derecede kontrollü pişirin. 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün.
|
Deniz Kestanesi Kurabiyesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99814
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşık kakao
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 bardak şeker
2 bardak su
Şerbet için verilen malzeme iki su bardağı şeker iki su bardağı su ile kaynatılır ve soğumaya bırakılır,oda sıcaklığındaki margarin yoğurma kabına alınır yumurta ile krema haline gelene kadar yoğrulur sırası ile kakao, irmik, ceviz içi, un, vanilya ve kabartma tozu konulur yoğurularak kıvamını bulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanarak haşhaşa batırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir şerbet soğuk olarak fırından sıcak çıkan tatlının üzerine dökülür şerbetini çeken tatlı servise hazır hale gelir.
|
DENİZ KESTANESİ |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88984
Gönderme Tarihi: 06.May.2013
3,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı gri haşhaş
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Şurubu için:
3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon
Margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurt birlikte karıştırılır. İrmik, un, kabartma tozu, vanilya, ceviz içi ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Haşhaşa batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk. pişirilir. Fırından çıkarılıp, hemen soğuk şerbet dökülür. Soğuk servis yapılır.
Şurubun yapılışı: Tencereye şeker ve su konup 10 dk. kaynatılır. Limon suyu ilave edilip bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
|
|