|
Deniz Mahsullü Makarna |
|
erguvann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127288
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2017
1,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yassı spagetti
100 gr ahtapot (pişmiş)
100 gr ayıklanmış balık (pişmiş)
100 gr kalamar (pişmiş)
2 Arnavut biberi
Tereyağı
50 gr mantar
1 diş sarımsak
Çeyrek demet fesleğen
1 domates
2 yemek kaşığı krema
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlayın. Biberleri doğrayıp tereyağında kavurun. Ahtapot, balıkve kalamarı ilave edin. Mantarları ve kabuğunu soyup doğradığınız domatesi, sarımsağı ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın. Makarnaya kremayı ilave edin. Hazırladığınız deniz mahsullü garnitürü de ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın. üzerine parmesan peyniri serpip fesleğen yaprakları ile servis yapın.
|
Deniz Mahsullü Makarna |
|
saniye gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc127404
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017
1,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 gr. levrek
250 gr. fener balığı
1 adet ahtapot bacağı
1 adet kalamar
200 gr. kiraz domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Fesleğen
Acı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Deniz ürünlerini temizleyip küçük parçalara dilimleyin. Bir tavada hafif zeytinyağı ile soğanı pişirmeye başlayın ve sonra sarımsakları ekleyin, pembeleşinceye kadar pişirin. Bütün deniz ürünlerini tavaya ekleyin ve yüksek ateşte birkaç dakika çevirin. Domateslerle birlikte biraz su ekleyerek, 10 dakika boyunca orta ateşte pişmeye bırakın. Pişirdikten sonra tuz, karabiber, acı biber ve taze baharatları ekleyin. Haşlamış olduğunuz makarnayı sosla karıştırarak servis edebilirsiniz.
|
Deniz Mahsullü Makarna |
|
peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc154797
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
250 gr ton balığı
10 dilim kalamar
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 ml krema
8 diş sarımsak
Bir tutam fesleğen
Tuz
Karabiber
Kalamarı sirkeli suda 1 saat bekletin. Sirkeli suyu iyice süzüp bir tencerede bol suyla yarım saat kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
Ayıklanmış ton balığını haşlayın.
Sarımsakları temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kısık ateşte kadar kavurun.
Kremayı ekleyip 5 dakika daha çevirin. Haşlanmış deniz mahsullerini karışıma ilave edip soteleyin.
Karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın.
Makarnayı bol suda haşlayıp süzün. Deniz mahsulleriyle ve fesleğenle harmanlayıp servis yapın. Dilerseniz parmesan peyniriyle de süsleyebilirsiniz.
|
Deniz Mahsullu Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170368
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 1 Adet
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Feslegen 4 Dal
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Kalamar 1 Adet
Ahtapot 5 Adet
Havuç 1 Adet
Sarımsak 1 Adet
Soğan 1 Adet
Arpacık Soğan 5 Adet
Pazı 1 Dal
Tavuk Suyu 1 Çay Kaşığı
Krema 2 Çay Bardağı
Sebze Çeşni 1 Çay Kaşığı
Uygun tenecere veya tava ocağa alınır, yeteri kadar tereyağı ve zeytinyağı eklenır, sogan, sarmısak, arpacık soganı, ilave edılır.
Onlar pembeleşince ahtapot ilave edilir.
Onlarda piştikten sonra haşlanmış kalamar, haşlanmış kabak, havuç ilave edilir, pazı ve fesleğen eklenir, baharatı verilir, krema eklenir. 3 dk kaynatılır ardından makarna ile karıştırılır, servise hazır hale getirilir.
|
|