Kısa URL: https://ml.md/lc96115
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2014
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 çay fincanı zar gibi doğranmış haşlanmış balık
Tuz
Karabiber
1/2 çorba kaşığı incekıyılmış yeşil zeytin
1 adet 9 dk haşlanmış yumurta
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı dolma biberi (kavata)
8 çorba kaşığı kokteyl sos
4 dilim limon
4 yaprak salata göbeği
Büyük bir kaseye yumurta ve kokteyl sos hariç bütün malzemeler konur.
Yumurta bir süzgeçten geçirilip eklenir.
4 çorba kaşığı kokteyl sosu koyup karıştırın.
4 adet kokteyl kabına yoksa ayaklı kup tipi bardağa birer yaprak yeşil salata göbeği koyup karışımı eşit şekilde taksim ediniz.
Kalan kokteyl sosu eşit şekilde üzerlerine koyunuz. Üzerlerine birer dilim koyup limon ile servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc80395
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta, 9 dakika haşlanmış
500 gram levrek, dil gibi beyaz etli balık cinslerini biri ya da bir kaçı (haşlanmış)
8 çorba kaşığı kokteyl sos
4 yaprak salata göbeği
1/2 limon, boyuna yarılıp 4 parça üçgen kesilmiş
1) Yumurtayı yumurta keseceği ile lira gibi kesiniz.
2) Haşlanmış balıkları didikleyin üzerine 4 kaşık sos koyup karıştırınız.
3) Kokteyl kaplarına veya küçük bardaklara yeşil salata yapraklarını hafif ucu dışarı sarkık yerleştirip, karıştırdığınız balıkları, taksim ediniz.
5) Üzerlerine birer kaşık sos dökünüz. Tam ortasına birer dilim yumurta koyunuz.
6) Limonun kabuğunu soyar gibi hafif yarıp bardağın veya kabın kenarına geçirip servis yapınız.