Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Deniz Ürünlü Kanepeler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
Atıştırmalık Tarifleri
Dürüm Tarifleri
Ekmek Arası Tarifleri
Ezme Tarifleri
Hamburger Tarifleri
Haydari Tarifleri
Kanape Tarifleri
Ordövr Tarifleri
Sandviç Tarifleri
Sürme Tarifleri
Tarama Tarifleri
Tarator Tarifleri
Tost Tarifleri
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Deniz Ürünlü Kanepeler

figüran
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.10.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc28002
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2008
4,309 defa indirildi / yazdırıldı




175 g balık filetosu
1 yumurtanın akı
1/2 tatlı kaşığı tuz
100 g süzme yoğurt
bir tutam taze çekilmiş karabiber
3-4 ince çavdar ekmeği dilimi
15 g (1 çorba kaşığı) margarin
1/2 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen
75 cl sebzeli jöle
3 tatlı kaşığı siyah havyar (ya da kırmızı havyar)

Balık filetolarını soğuk su altında çalkalayıp, kâğıt havluyla hafif hafif bastırarak kurulayın. Derilerini ve kemiklerini parçalamadan çıkarıp, filetoları iri küp biçiminde kesin. Yumurta akı, tuzun yarısı ve balık parçalarını blendıra koyarak, pürüzsüz bir bulamaç haline gelene kadar karıştırın. Bulamacı plastik bir süzgeçten bir kâseye geçirip, içindeki kaba taneleri bir kaşığın ucuyla alarakatın. Kâsenin üstünü örtüp buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
Bu arada, farklı biçimlerde 12 pötifur kalıbını yağlayın. Küçük bir tencereye yaklaşık 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, tencerenin üstüne, tencerenin içine oturacak genişlikte delikli ve tencerenin dibinden en az 4 - 5 cm yüksekte kalacak bir kap oturtun (ya da tencerenin üstüne tam oturacak delikli ve üstü kapaklı bir kap kullanın). Tencereyi üstündeki kapla birlikte ocağa koyup, suyu kaynatın. Buzdolabındaki kâseyi çıkarıp, içindeki bulamaca süzme yoğurdu kaşık kaşık, her kaşıkta çırparak katın. Karabiberin çok azını bir kenara ayırdıktan sonra kalanı ekleyip, karıştırın. Pötifur kalıplarını, hazırladığınız bu karışımla doldurduktan sonra, kaynamakta olan suyun üstündeki kaba yerleştirin. Üstlerini birer parça plastik filmle sıkıca örtüp, içlerindeki balıklı karışım sertleşene kadar (1,5-2 dakika) buğuda pişirin. Kabı ve tencereyi ateşten alıp, kalıpları buzdolabına kaldırarak iyice soğumaya bırakın.
4 cm'lik düz ve yuvarlak bisküvi kalıbı kullanarak çavdar ekmeğinden 12 yuvarlak parça kesin. Bir kâseye margarini, salçayı, fesleğeni, kalan tuzu ve ayırdığınız karabiberi ekleyip, pürüzsüz krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Bu karışımı, yuvarlak çavdar ekmeği dilimlerinin üstüne kalın bir tabaka halinde sürün.
Buzdolabındaki kalıpları alıp, içlerindeki sertleşmiş balıklı karışımı, dağıtmamaya özen göstererek çıkarın ve her birini bir çatalla sebzeli jölenin içine batırın. Sonra, hazırlamış olduğunuz ekmek parçalarının kenarlarına dizin. Kanepeleri bir tepsinin üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya koyup, tepsiyi buzdolabına kaldırarak yaklaşık 5 dakika bekletin. Soğuyan kanepeleri buzdolabından alın.
Kâsede kalan sebzeli jöleyi iyice koyulaşana kadar karıştırıp, kanepeleri buzdolabından çıkararak, sebzeli jöleyi bir fırçayla üstlerini bütünüyle örtecek biçimde sürün. Her ekmek parçasının üstüne kaşıkla biraz da havyar koyup, kanepeleri yeniden buzdolabına kaldırarak, üstlerindeki jöle iyice sertleşene kadar (yaklaşık 20 dakika) soğutun. Soğuyan kanepeleri buzdolabından alıp, geniş bir tabağa yerleştirerek hemen servis yapın.

NOT: Yumurta akıyla hazırlanan balıklı bulamaç, bir gün önce yapılıp, buzdolabında saklanabilir.


Deniz Ürünlü Kanepeler

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133395
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2018
903 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. balık eti (haşlanıp ayıklanmış)
60 gr. (4 çorba kaşığı) tereyağ, yumuşatılmış
2 çorba kaşığı ekşi krema (iyice çırpılmış)
Kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Küçük sandviç ekmekleri ya da ince dilimlenmiş tost ekmeği dilimleri

Balık etini, tereyağı ve kremayı bir havan koyup, karışımı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Sonra bu karışımı elektrikli çırpıcıyla yarım dakika kadar çırpıp orta boy bir kaseye koyunuz. İçine pul kırmızı biberi, tuzu, limon suyunu bir çatalla ezip karıştırarak katınız. Kasenin üstünü aluminyum kağıtla kapatıp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra karışımı kanepe ekmeklerinin üzerine sürerek servis yapınız







Deniz Ürünlü Kanepeler Tarifleri Atıştırmalık Tarifleri



(2 adet Deniz Ürünlü Kanepeler 61,992 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort