Kısa URL: https://ml.md/lc87367
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
2 kereviz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
1 limon suyu
Tuz
Dereotu
Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine limon suyunu sıkın. Tereyağında unu 2 dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin, kerevizleri ilave edin. Suyunu koyup, 20 dakika pişirin. Servis yaparken üzerini kıyılmış dereotuyla süsleyin.
Fotoğraf "Filiz Savaş" tarafından gönderildi. 08.12.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc145560
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı (4 kişilik)
5 bardak su (1 litre)
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet rendelenmiş kereviz
Yarım bağ dereotu ince kıyılmış
3 çorba kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı yoğurt (200 gram)
½ limon suyu
1 çorba kaşığı sıvı yağ (20 ml)
Tuz ve nane
1 çay bardağı krema (150 gram) (İsteğe göre)
Rendelenmiş sebzeler, limonlu suda haşlanır.
Sebzeler yumuşadıktan sonra, ayrı bir yerde çırpılmış yoğurt ve un yavaş yavaş çorbaya eklenir.
Tuzu katılır.
Karışım, kıvama geldikten sonra altı kapatılır.
Kızdırılmış yağ ve nane çorbaya eklenir.
Kâseye alınarak, dereotu ile servis edilir.
İsteğe göre krema eklenebilir.