|
Derin Dondurucuda Bamyanın Saklanması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc7069
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2006
4,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
-Bamya başları temizlenir,
-yıkanır
-kaynar suda 1 dakika haşlanır,
-süzgece çıkarılır
-hiç suyu kalmayacak kadar süzülür,
-kağıt havluya serilerek kurutulur,
-buzdolabı poşetine konur,
-poşet havası tamamen çıkarılır,
-poşetin ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır.
-derin dondurucuya atılır.
Yukarıdaki maddeler diğer sebzeler için çok uygun bir yol, bamya içinde olur, ama bamya salgısı yüzünden kurutarak saklamak daha iyi bir yol gibi.
|
Dondurucuda Bamya Saklama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160321
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bamya
4 domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Su
Bamyaları dondurucuda saklamak için önce her zamanki gibi huni şeklinde temizleyin.
Tencereye su koyup suyu kaynatın.
Su kaynadıktan sonra toz şeker, tuz ve limon tuzunu ekleyin ve karıştırın.
Yıkadığınızı bamyaları bu suya ekleyin ve hafif sararana kadar haşlayın.
5 dakika haşladıktan sonra süzgeçle alın, soğutun.
Domatesin kabuklarını soyun. Süzülen bamyaya karıştırın.
Buzdolabı poşetlerine bir yemeklik kadar miktarlarda bölün, havasını alın ve dondurucuya ya da buzluğa koyun.
|
|