Tüm sebzeler yıkanıp doğranır, temiz bir tencereye koyulur. Üzerlerine üç bardak sıcak su, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Baharatlar ilave edilerek tüketilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147743
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
885 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
5-6 dal maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bulgur ya da kinoa
Tüm malzemeleri 5 dakika kavurup, ardından üzerini geçecek kadar su ekleyin. Piştikten sonra blenderdan geçirin. Tuz ve karabiber ekip servis edin.
3 büyük boy kabak
2 yemek kaşığı karabuğday
1 demet dereotu
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 su bardağı süt
Kabakları, soğanı, dereotunu doğrayıp az suda karabuğdayla beraber pişirin. Dereotundan birkaç dal ayırın. Blender ile pürüzsüz hale getirin. Kaynamaya başladığında yavaş yavaş karıştırarak sütü ve bir yemek kaşığı zerdeçalı ekleyin. En son ince kıyılmış dereotu, çekme karabiber pul biberle süsleyip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc111941
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2015
1,601 defa indirildi / yazdırıldı
Enginar
Taze dereotu
Kabak
Soğan
Pancar
Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.