Diken ucu sirkeli suda bekletilip, dikkatlice yıkanır. Uçlarındaki sert kısımları geç pişeceği için atılır. Kaynar suya atılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp doğranır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir. Kıyılmış sarımsak ve biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Sebzeler yumuşayınca haşlanmış diken ucu eklenir, birlikte pişirilir. Biraz salça ve çok az su eklenir, tuzu ayarlanır. İsteğe göre üzerine yumurta kırılır. Yumurtalar pişince servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc146005
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kg dikenucu otu
2 adet büyük boy kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
İsteğe bağlı pul biber
Dikenucu yıkayıp doğranır ve su ilave edilmiş tencerede haşlanır.
Doğranan soğanlar yağda kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine tuz ve isteğe bağlı olarak pul biber ilave edilir.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş olan dikenuçları kavrulmakta olan soğanların üzerine ilave edilir.
Kavrulan dikenuçları servis tabağına alınır.