|
|
DİL BALIĞI FİLETOSU PANE |
|
Yurdaer
Aşçı
Kayıt: 17.02.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc47392
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dil balıklarını kuyruklarından uç açılıp, tutularak yukarı çekilmek suretiyle siyah derileri yüzülür, her balıktan 4 fileto çıkarılır. Bunlar yıkandıktan sonra kurulanır ve pişerken kıvrılmamaları için bıçakla hafif hafif yarım santim kesikler yapılır. İki küçük tabak alınır, birine çok ufalanmış iç ekmek, öbürüne yumurta, karabiber, zeytinyağı ile tuz konarak 8-10 defa çatalla çalkalanır. Fileto halindeki balıkların her iki yüzü önce yumurtaya sonra, ekmek ufaklarına batılır. Bu fileto balıklar, içinde kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavaya atılır, hafif ateşte filetoların bir yüzü pembeleştikten sonra öteki yüzleri çevrilerek aşağı yukarı 6 - 7 dakika kızdırmak ve delikli kepçe ile tabağa alınarak, üzerine eritilmiş tereyağı veya margarin gezdirilerek servis yapılmalıdır.
|
DİL BALIĞI FİLETOSU PANE |
|
günce
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc33927
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2009
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram dil balığı (3 - 4 adet)
1 adet yumurta
1 1/2 bardak kalburdan geçirilmiş iç ekmek ufağı
1 1/2 kahve kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
110 gram rafine çiçek ya da zeytinyağı (1 1/2 bardak)
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
1 Dil balıklarının siyah derilerini, kuyruk tarafından keserek, deriden bir uç elde etmeli ve bu ucu iki parmak ile tutarak yukarıya doğru sıyırmak suretiyle deriyi yüzmeli, sonra da balıkların tam ortalarındaki çizgi yönünde yukarıdan aşağıya doğru kesmek ve kesilen her bir parça etin kılçığa yapışık kısımlarından bıçak yürütmek suretiyle her balıktan 4 adet fileto hesabiyle balıkların bütün etlerini böylece fileto olarak çıkarmalı ve çıkarılan filetoları yıkadıktan sonra kurulamalı ve sonra da, bu fileto etlerin bazı kısımlarına sivri bıçak ucu ile hafifçe dokunarak, bıçak diğer taraftan geçmemek şartiyle etlerin üstlerinde aşağı yukarı yarım santim derinliğinde bazı kesikler vücuda getirmelidir. (Kesilmezse, filetolar pişerken kıvrılırlar.)
2 Sonra iki küçük tabaktan birine ince bir elekten geçirmek suretiyle ufalanmış bir buçuk bardak bayatça iç ekmek ufağı, diğerine 1 adet yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, yarım kahve kaşığı zeytinyağı ile bir miktar da tuz koyarak, yumurtayı çatalla 7-8 kez çırpmalı, sonra da üstlerine hafifçe bıçakladığımız fileto balıkları teker teker olmak üzere her iki taraflarını önce yumurtaya, sonra da ufalanmış ekmeğe batırmak suretiyle bütün filetoları bu şekilde ekmeğe bulamalıdır.
3 Sonra ekmeğe bulamış olduğumuz bu fileto balıkları içinde kızdırılmış yarım bardak rafine çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atarak, ısıyı hafifletmeli ve balıkların ancak bir tarafları pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 6-7 dakika arasında kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa alarak, üstlerine eritilmiş 3 silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağı gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
|
|
DİL BALIĞI FİLETOSU PANE Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|