|
DİL BALIĞI |
|
tiryaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24175
Gönderme Tarihi: 29.May.2008
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dil balığı, küçük, orta boylu, ince pullu, yassı, gözleri sağda, sol yanı renksiz ve gözsüz, sırt yüzgeçleri gözlerinin önüne kadar uzanan, iri kemikli bir balıktır. Büyük cinsleri 60 santimetre boyunda olabilir. Dibi kumlu sığ denizlerde yaşar. Bulunduğu yerin rengini alır. Beyaz, lezzetli eti vardır. 250-400 gram ağırlığında olanlar tercih edilirler. Siyah derisi yüzüldükten sonra tavaya elverişlidir. En lezzetli zamanları Kasım ve Mart arasındadır.
|
DİL BALIĞI |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc24456
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
|
DİL BALIĞI |
|
tombik
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc37866
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Deniz ürünlerinin en makbul olanıdır. Her sezonda bulunur, temizlerken yüzgeçleri kesilmez, sadece solungaçları ve barsakları çıkarılır. Çok taze olduğu zaman pişerken kıvrılmaması için omurgası bir iki yerinden aralıklı olarak kırılır. Una bulanarak mısır yağında kızartılır.
|
DİL BALIĞI |
|
karaca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2010
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar |
Kısa URL: https://ml.md/lc53322
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010
1,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti besleyici ve lezzetli olduğu için pek kıymetlidir. Sırt derisi boz renginde olanlar, derisi siyah olanlardan üstün tutulur. Başı kesildikten sonra içi temizlenir. Sonra her tarafı tıraş edilir, yıkayıp bezle suyu alınır. Kefal ve Kırlangıç balıkları gibi pişirilir.
Bazı hassalara sahip olmaları itibariyle, meraklılarca kıymet verilen balıklardır.
Dil balığının temizlenmesi de, diğer balıklara benzemez. Keskin bıçakla tıraş eder gibi kazımalıdır. Ve başını kesip içini temizlemelidir. Maamafih, her zahmetli iş tatlı olur. Bu balığa verilen emeğe mukabil karşılığı alınır.
Bu balık, iktidar zayıflığı olanlara tavsiye edilmekte dir. Dil balığının eti hafiftir tavası ve tereyağıyla kızartması olur.
|
Dil Balığı |
|
şale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc152456
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2020
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dil balığı yerli balıklarımızdan olup Ege ve Akdenizde bolca yakalanır. Her mevsimde yenebilir. En lezzetli zamanı kasım ilâ şubat ayları arasıdır. Tavası çok güzel olur. İrilerinden fileto çıkarılıp şiş veya salçalı fileto yapılabilir.
|
|