|
Dil Pane |
|
banuçiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87262
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2013
3,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet dana ya da koyun dili
5-6 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
6-7 adet tane karabiber
Pane için:
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.
Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber düdüklü tencereye alınır.
Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.
Dilimlenen dili önce una sonra yumurta akına sonra da galeta ununa bulayarak kızgın yağda rengi dönene kadar kızartın.
|
Dil Panesi |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37040
Gönderme Tarihi: 31.May.2009
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.nefissofra.com
1 Sığır dili
1 bardak Galeta unu
1 Yumurta
1 çay bardağı Süt
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Dili güzelce sıcak suyla temizledikten sonra ince dilimler halinde kesin. Bir tencereye veya kısa sürede pişmesini isterseniz düdüklü tencereye dilimlenmiş dilleri yerleştirin. Üzerine bir miktarda su koyun ve pişmeye bırakın. Diller yumuşayınca ocaktan alın.
Soğuduktan sonra dillerin kabuklarını çıkarın. Bir kapta 1 yumurtayı çırpın, içine sütü katın. Bir miktarda tuz ekleyin.
Ayrı bir kaba galeta ununu koyun. Dilimleri önce sütlü yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Sıcak servis yapın.
ML® Dil Panesi için tıklayın
|
Sığır Dili Panesi |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61839
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
1,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet sığır dili
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
150 grnm galeta tozu
250 gram havuç
1 kutu bezelye veya 500 gram iç bezelye
3 patates
200 gram tereyağı
Tuz
Sığır dili, üzeri iyice kazınarak, bol suda yıkanır ve haşlanır. Ateşten indirileceğine yakın tuz konur. Bir tabağa alınarak üzerindeki deri soyulur, soğutulur. Bir santim genişliğinde dilimlere kesilir, her dilim una, yumurtaya, galeta tozuna bulanarak yağda kızartılır, yanına garnitür olarak haşlanmış bezelye, pa'tates, havuç konarak servis yapılır.
|
|