|
Dil Peynirli İrmik Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169852
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağı su
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış tuzsuz dil peyniri
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos
Su ve sıvı yağı tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Dil peynirini ilave edip birkaç kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika bekletin. Küçük kaselere doldurarak servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine çikolatalı sos dökün.
Arzuya göre hindistancevizi ve çam fıstıklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
Dil Peynirli İrmik Helvası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc101769
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2014
1,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
250 gram az tuzlu dil peyniri
Hazırladığımız tavaya margarin ve sıvı yağı ekliyoruz. Üzerine irmiğimizi ilave edip irmiğimiz esmer şeker rengine dönene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Yeteri kadar kavurduktan sonra üzerine toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Bu şekilde de bir müddet kavrulduktan sonra dil peynirini katıyoruz ve peynirler hafif eridikten sonra üzerine son olarak sütümüzü ekliyoruz. Kısık ateşte irmik sütü biraz çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak tenceremizin kapağını kapatarak altını da kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Sütü iyice çeken helvamızı ılık olarak üzerini arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapabiliriz.
|
DİL PEYNİRLİ İRMİK HELVASI |
|
gokhan
Aşçı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 14 Şehir: zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc94386
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 ml. süt
100 ml. su
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
220 gr parça dil peyniri
Şerbeti için 100 ml. sütü, 100 ml. suyu ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Tercihen pilav tenceresinde, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ve 1 çorba kaşığı Antep fıstığını renkleri dönene kadar kavurun. Sonra içine küp doğranmış 50 gr tereyağını ilave edip, eriyince 1 su bardağı irmiği de ekleyerek kavurun. İrmiklerin rengi altın sarısından, kahverengiye dönmeye başladığı zaman olmuş demektir. Daha sonra kaynattığınız şerbeti ekleyin. 1-2 kez karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve iyice şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişirin. 1 parça ince dilimlere ayrılmış dil peynirini üzerine serin. Peynirlerin iyice erimesi için tencerenin kapağını kapatın. 1-2 dakika içerisinde dil peynileri eriyecekler, kapağı açıp tahta bir kaşıkla peynirlerin uzamasını sağlayacak şekilde karışırın. Son olarak helvayı fırın kabına alın, üzerini düzeltip, kalan dil peynirlerini ince bir tabaka halinde üzerini kaplayarak 200 derecelik fırının ızgarasında, peyniler eriyip, kızarana dek pişirin.
Not: Helvanızı yerken o sıcak sıcak hali üzerine biraz ısıttığınız pekmezi döküp yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Lezzet uyumuna inanamayacaksınız.
|
Dil Peynirli İrmik Helvası |
|
ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc72759
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr dil peyniri
2 su bardağı irmik
125 Gr tereyağı
2.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yeteri kadar şam fıstığı
1 su bardağı dolmalık fıstık
Bir miktar toz şeker (üzeri için)
Şeftali püresi
Bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritip, içine dolmalık fıstıkları ve irmiği katın. Fıstıklar altın sarısı olana kadar kavurun. Başka bir tencerede süt, su ve şekeri kaynatın İrmiğin üzerine hepsini dökün ve karıştırarak şerbeti çektirin. Ağzını kapatıp 1-2 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada dil peynirlerini didikleyin. Bir kalıba veya bir kaç küçük kalıba biraz helva koyup arasına dilpeyniri koyup tekrar helvayla kapatın. Peynirlerin erimesi için birkaç dakika beklettikten sonra kalıplarıı ters çevirip üzerlerine şeftali püresini dökün. Üstlerine şam fıstığı serpip servis edin.
|
|