|
Dil Peynirli Künefe |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1939
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg tel kadayıf
1 paket tereyağı
150 gr çam fıstığı
1 paket (200 gr) dil peyniri
Şurup için:
3 bardak şeker
3 bardak su
Bir fırın tepsisi hafifçe yağlanır, kadayıfın yarısı fırın tepsisine yayılır. Üzerine hafifçe eritilmiş tereyağının yarısı gezdirilir. Arasına dil peynirleri döşenir. Çekilmiş fıstık tepsinin her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir. Kadayıfın diğer yarısı üzerine ilave edilir. 180 derecede 45 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra şurubu soğuk olarak dökülür. (Tatlı sıcak, şurup soğuk olmalıdır) Ilık olarak yenmelidir.
|
Dil Peynirli Künefe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158722
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
300 gr. tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı - eritilmiş
3 çorba kaşığı tereyağı - doğranmış
200 gr. dil peyniri
Yarım su bardağı fıstık içi
1,5 su bardağı antepfıstığı
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şerbet için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Soğuması için bekletin.
Künefe hazırlanışı Geniş çaplı teflon tavanızı yağlayın. Ayrı bir kasede tereyağını eritip kadayıflarla iyice harmanlayın. Kopardığınız kadayıfları tel tel ayırıp, elinizle bastırarak tavanın dibine döşeyin.
Dil peynirini ayırarak kadayıfın üzerine koyup, fıstığı serpin. Tereyağını küçük parçalar halinde peynirlerin üzerine koyun.
En üste aynı şekilde, elinizle iyice bastırarak kadayıfı yerleştirin. Kısık ateşte 2 tarafını çevirerek kızartın. Pişen künefelerinizin üzerine, ılık şerbet dökün. Şerbeti çekince, Antep fıstığı serperek servis yapın.
|
|