|
Dilber Dudağı |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4001
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
3,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardagi Zeytinyagi
1 Çay Kasigi Karbonat
1 Kg Yakin Un
250 gr Ceviz
Sosu Için:
2,5 Su Bardagi Seker
1/2 Limon
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini saglayalim. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonati koyalim. Hamur haline getirelim. Hamur kulak memesi kivamina gelene dek yoguralim.
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalim.Dövdügümüz cevizleri hamurun üzerine yayip rulo yapip yuvarlayarak merdane ile tekrar açalim.Bardakla daire seklinde keselim. Kestiginiz parçalarin iki ucunu birlestirelim. Yaglanmamis tepsiye dizip,firina verelim.Çikarttigimizda üzerine soguk serbet dökelim.
Serbet Için:2,5 su bardagi sekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalim. Kaynadiktan sonra 5 dk bekletip, yarim limonu içine sikalim.Daha sonra dilber dudaginin üzerine serbeti dökelim.
ML® Dilber Dudağı için tıklayın
Fotoğraf "Çağruşenbih" tarafından gönderildi. 12.06.2019
|
DİLBER DUDAĞI |
|
aras
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6294
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
3,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Ceviz ve fındık içi
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hamur yumuşak hale gelene kadar yoğrulur. 21 parçaya bölünerek her biri nişasta yardımı ile belli büyüklükte açılır. Aralarına nişasta sürülerek 21 kat üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamurlar merdane ile açılarak tek bir ince yufka haline getirilir. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde edilir. Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık konularak poğaça gibi kapatılır. Tepsiye dizilir. Bir çay bardağı sıvı yağ kızdırılarak üzerine dökülerek fırına verilir. Hafif pembeleşinceye kadar fırında tutulur. Soğuğunca hazırlanan şerbet üzerine ilave edilerek servise sunulur.
ML® Pratik Dilber Dudağı için tıklayın
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
|
Dilber Dudağı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98439
Gönderme Tarihi: 22.May.2014
2,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı tereyağı
Alabildiğince un, nişasta
2 su bardağı ceviz
Şurubu için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Su ve şekeri 10 dakika kaynatınız. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakınız.
Bir tepsinin içerisine yoğurt, su, sıvıyağ ve karbonatı koyup yavaş yavaş un ilave ediniz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
Hamuru 20 eşit parçaya bölüp, nişasta serpiştirerek 20 adet yufka açınız.
Açtığınız yufkaları üst üste sererek, bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiniz.
Kestiğiniz parçaların içerisine dövülmüş cevizleri koyunuz ve yufkayı ikiye katlayınız.
Cevizli kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştiriniz. Eritilmiş tereyağı tatlının üzerinde gezdirip, 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriniz.
Soğuttuğunuz şurubu fırından çıkan tatlının üzerinde gezdiriniz. Servisini yapınız.
|
Dilberdudağı |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107586
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
Su
Un
4 adet yumurta
Şurup için:
1+1/2 su bardağı seker
2+1/2 su bardağı su
1/2 çorba kasığı limon suyu
Kızartmak için:
3 su bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
50 gram kaymak
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Önce şurubu hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede şeker su ve limon suyunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Şurubu bir kenarda soğumaya bırakın.
Hamuru için margarin, su ve bir tutam tuzu orta boy bir tencerede orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz ateşi kısın Unu ilave edin 5 dakika kadar ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak hamur tencerenin kenarlarına yapışıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Karışım ılınınca, yumurtaları tek tek ilave edip sürekli karıştırarak yedirin. Yumurtaların tümünü tek tek yedirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parmak biçiminde yuvarlayın. Kenarından bıçağın sırtı ile bir çentik atın, dudak biçimi verin. Sıvıyağı eşit miktarlarda iki ayrı tencereye koyun, tencereden birini ağır diğerini harlı ateşe oturtun.
Her iki tenceredeki yağ kızınca hamurları önce ağır, daha sonra harlı ateşteki tencerede, tek tek sert bir kabuk bağlayıp. altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Dilberdudaklarını pişer pişmez soğuk şuruba atın, (Şurubun soğukluğunu bozmamak İçin bir defada birkaç sıcak dilberdudağından fazlasını soğuk şuruba atmayın)
Şurubunu emdirdikten sonra servis tabağına aktarın Kaymak ve antepfıstıkları ile süsleyip, üzerine biraz şurup dökerek servis yapın.
|
Dilberdudağı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110704
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
2,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 dolu su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Açmak için:
Buğday nişastası
Üzeri için:
Yarım paket (125 gr.) tereyağı
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 yumurtanın beyazı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbeti için; 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su bir tencereye konularak kaynamaya bırakılır, kıvam aldıktan sonra yarım limonun suyu ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
Hamur için; yağ, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı, limon suyu ve biraz un, unun da üzerine kabartma tozu eklenerek yoğrulmaya başlanır. Azar azar un ilave edilerek orta sertlikte bir hamur hazırlanır. Hamur en az bir saat dinlenmeye bırakılır.
Süre sonunda hamur 12 eşit parçaya bölünerek bezeler hazırlanır her beze yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
Bezeler aralarına bol buğday nişastası serpilerek üst üste konur ve oklava yardımıyla bir tepsi çapı kadar açılır (yaklaşık 60 cm.)
Hamurlar bir su bardağı ile keserek yuvarlaklar çıkartılır.
1 su bardağı ezilmiş ceviz içi ile yumurta beyazını iyice karıştırın. Yumurta beyazı yapışkanlık sağlayarak, cevizin dışarı çıkmamasını sağlayacak.
Yuvarlak kesilen hamurların kenarlarına birer tatlı kaşığı kadar cevizli iç konur, ortadan üzerine doğru katlanır ama kenarlarına bastırılmaz.
Bütün dilberdudakları bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürülüp 180 derece fırına verilir, Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
Fırından çıkan sıcak tatlılara önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet gezdirilir. Takribi 2 saat şerbetini çektikten sonra servise sunulur.
|
Dilber Dudağı |
|
ma-vi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc136159
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
857 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yarım limonun suyu
125 gram margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı bütün ceviz
Üzeri için:
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
6 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru önce 5 eşit parçaya bölün. Sonra her parçayı yeniden 10a bölün. Böldüğünüz parçaların hepsini merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane ile tekrar açın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan parçalar çıkartın. Her parçanın içine yarım ceviz koyup yarım ay şeklinde kapatın. Diğer 4 parça hamuru da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tereyağını eritip tatlıların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişip soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın. Şerbet ılıkken soğuk tatlının üzerine gezdirip, şerbeti çekmesi için 1 gece bekletin.
|
Dilber Dudağı |
|
abcd
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143624
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2019
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 bardak su
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Unu eleyip ortasını açın. 1 yumurta ve tuz ekleyerek bir bardağa yakın su ile yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin. Hamuru 15 parçaya ayırdıktan sonra nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirin.
Tereyağını eritin. Hamur parçalarından birini 15 santimetre kadar açıp üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. 5 parçayı da aynı şekilde hazırlayın. En üstte kalanı yağlamayın. Hamur parçalarıyla beşerden üç grup oluşturduktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamur gruplarından birini 1 santimetre kalınlığında açın, çay bardağı ile keserek biçimlendirin.
Bir kapta dövülmüş cevizin içine yumurta akı katarak harcını hazırlayın. Hamur parçalarının içine yeterli miktarda harç koyarak yarım daire olacak şekilde katlayarak kapatın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. İçi su ile ıslatılmış cam tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında kızartın.
3 bardak şekeri 3 bardak su ile kaynatın. Kıvama yaklaştığında limon suyunu ekleyerek şurup yapın. Fırından çıkardığınız tatlılar soğuyunca sıcak şerbeti üzerine dökün.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 31.10.2019
|
Dilber Dudağı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144350
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2019
561 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak un
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İri kıyılmış ceviz
Nişasta
Üzeri için:
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Öncelikle dilber dudağının şerbetini yapmaya başlamalısınız. Bunun için su ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynatın. 5 dakika kaynattıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyin. Altını kısıp 20 dakika da kısık ateşte kaynatın. Şerbetin kıvamı hafifi koyulaşınca altını kapatıp soğuması için bir kenara alın.
Dilber dudağının hamuru için yumurta, yağ, sirke ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. İçine kabartma tozu ve unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu iki eşit parçaya bölün, her parçadan 12şer küçük beze oluşturun. Bezeleri unlu bir zemin üzerinde 1 saat kadar dinlendirin.
Tezgaha ya da hamur tahtasına nişasta serperek 12 bezeyi tek tek açın. Aralarına nişasta serperek hepsini üst üste koyun. 4 milimetre kalınlığında bir yufka haline gelene kadar yeniden açın. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Yufkaları yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzıyla kesin. Kestiğiniz dairelerin ortasına iri dövülmüş cevizleri yerleştirip D harfi şeklinde kapatın ve tepsiye dizin.
Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir kapta ısıtıp eritin. Bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz tatlıların üzerine sürün. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp tatlıların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuyan şerbetinizi dökün ve çekmesi için bir süre bekleyin.
Servis yaparken üzerine ayrıca ceviz serpebilirsiniz.
|
Dilber Dudağı |
|
berika
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148177
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
677 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
4-5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
İri kıyılmış ceviz
Nişasta
Tuz
Üzeri için:
100 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynatın.
5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.
Kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynattığınız şerbetinizi kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Tatlının hamuru için sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
Kabartma tozunu ve unu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar doğurun.
Hamurunuzu 24 bezeye ayırın.
Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
Dinlenen bezeleri hamur tahtası ya da tezgah üzerinde nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
Hamurların 12 tanesini aralarına nişasta serpip üst üste dizin.
Hepsini birden 4 milimetre kalınlığında bir yufka olacak şekilde yeniden açın.
Çay bardağı yardımıyla daire şeklinde kesin ve ortalarına ceviz içi yerleştirip kapatın.
Ardından fırın tepsisine dizin.
Tereyağını eritip tatlıların üzerine sürün.
Fırına verip 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlılarınızı fırından çıkarınca üzerine soğuk şerbetinizi dökün.
Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Dilber Dudağı |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156202
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Ceviz
Açmak için:
Mısır nişastası
Üzeri için.
1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
İlk olarak şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
Yumurta, derince bir kabin içine kırılır.
Yoğurt, yağ, sirke, kabartma tozu ve un eklenir.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur, 24 küçük bezeye ayrılır.
Nişasta ile her beze, tabak büyüklüğünde açılır.
12′ şer tane olmak üzere üst üste koyulur.
Elde edilen hamur, merdane ile büyütülür.
Su bardağı ile yuvarlak parçalara kesilerek ayrılır.
İçlerine ceviz koyularak, yağlanmamış tepsiye kapatılarak dizilir.
Diğer 12’li hamura da aynı işlem uygulanır.
Tepsiye dizilen tatlıların üzerine ılınmış, tereyağı gezdirilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir.
Tatlılar kızardıktan sonra, fırından alınır.
Ilık şerbet, soğutulmuş tatlıların üzerine dökülür.
|
|