|
Dilim Dolma (Elazığ) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9124
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2006
4,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1 soğan
3 patlıcan
4 domates
3 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber
1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.
2. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
4. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Dilim Dolma için tıklayın
|
Dilim Dolma (Elazığ) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51188
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 Gr. yağsız kıyma
750 Gr. ince bulgur
1 baş kuru soğan
3 ortaboy patlıcan
3 adet yeşil biber
4 adet iri domates
2 çay bardağı sumak
Yeteri kadar margarin
Salça
Tuz
Karabiber
Tencereye margarin konulup eritilir. Bir kaşık salça ilave edilerek ocaktan alınır. Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan ,kıyma,kırmızı biber, tuz ve bulgur ilave edilerek az su ile yoğrulup bir kenara toplanır. Patlıcanlar önce yuvarlak olarak 4 5'e bölünür.Daha sonra bölünen patlıcanlar dikdörtgen şeklinde 1cm.kalınlığında kesilir. Domates ile biber de yemeklik şeklinde doğranır. Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılır harcı hazır olan tencereye dizilir.Üzerine patlıcan,domates ve biber serpiştirilir. Kıyma bitene kadar bu işleme devam edilir. Kıyma bitince sıcak su ilave edilerek pişirilir. Ocaktan indirmeden sıcak suya konularak sumak süzülerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis yapılır.
|
Dilim Dolma (Elazığ) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163219
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği
500 g yağsız kıyma
750 g ince bulgur
1 baş kuru soğan
3 orta boy patlıcan
3 adet yeşil biber
4 adet iri domates
2 çay bardağı sumak
125 g margarin
Salça
Tuz
Karabiber
Tencereye yarım paket yağ koyularak eritilir, sonra bir kaşık da salça ilâve edilerek ocaktan alınır.
Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan, kıyma, kırmızıbiber, tuz, bulgur ve bir miktar su ilâve edilerek yoğrulur.
Bu arada patlıcan, domates, biber dörde bölünerek iri küpler şeklinde doğranır.
Yoğrulan kıymadan birer parça alınıp avuçta sıkılarak tencereye dizilir.
Bir sıra doğranmış sebze bir sıra sıkılmış köfte tencereye kat kat dizilir.
Üzerini kapatacak kadar da su dökülerek pişmeye bırakılır.
|
|