Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Dilim Dolma (Elazığ) (3 adet - 192,910 defa bakıldı)

Dilim Dolma (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dilim Dolma (Elazığ)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc9124
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2006
4,092 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1 soğan
3 patlıcan
4 domates
3 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salça
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.
2. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
4. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.


ML® Dilim Dolma için tıklayın


Dilim Dolma (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51188
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,294 defa indirildi / yazdırıldı




500 Gr. yağsız kıyma
750 Gr. ince bulgur
1 baş kuru soğan
3 ortaboy patlıcan
3 adet yeşil biber
4 adet iri domates
2 çay bardağı sumak
Yeteri kadar margarin
Salça
Tuz
Karabiber

Tencereye margarin konulup eritilir. Bir kaşık salça ilave edilerek ocaktan alınır. Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan ,kıyma,kırmızı biber, tuz ve bulgur ilave edilerek az su ile yoğrulup bir kenara toplanır. Patlıcanlar önce yuvarlak olarak 4 5'e bölünür.Daha sonra bölünen patlıcanlar dikdörtgen şeklinde 1cm.kalınlığında kesilir. Domates ile biber de yemeklik şeklinde doğranır. Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılır harcı hazır olan tencereye dizilir.Üzerine patlıcan,domates ve biber serpiştirilir. Kıyma bitene kadar bu işleme devam edilir. Kıyma bitince sıcak su ilave edilerek pişirilir. Ocaktan indirmeden sıcak suya konularak sumak süzülerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis yapılır.



Dilim Dolma (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163219
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği

500 g yağsız kıyma
750 g ince bulgur
1 baş kuru soğan
3 orta boy patlıcan
3 adet yeşil biber
4 adet iri domates
2 çay bardağı sumak
125 g margarin
Salça
Tuz
Karabiber

Tencereye yarım paket yağ koyularak eritilir, sonra bir kaşık da salça ilâve edilerek ocaktan alınır.
Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan, kıyma, kırmızıbiber, tuz, bulgur ve bir miktar su ilâve edilerek yoğrulur.
Bu arada patlıcan, domates, biber dörde bölünerek iri küpler şeklinde doğranır.
Yoğrulan kıymadan birer parça alınıp avuçta sıkılarak tencereye dizilir.
Bir sıra doğranmış sebze bir sıra sıkılmış köfte tencereye kat kat dizilir.
Üzerini kapatacak kadar da su dökülerek pişmeye bırakılır.






Dilim Dolma (Elazığ) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(3 adet Dilim Dolma (Elazığ) 192,910 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort