Kısa URL: https://ml.md/lc93246
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2013
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy
1 adet patates
1 adet taze soğan
1 adet kur soğan
1 tutam{ m}nane
1 tutam maydanoz
1 adet kıvırcık
1 adet domates
1 adet taze sarımsak
1 adet havuç
1 adet mor lahana
Limon
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Patatesleri haşlayın.
Kabuklarını temizleyip küp halinde doğrayın.
Yeşillikleri ince ince doğrayın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ve havuçları rendeleyin.
Mor lahanayı ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri cam kaseye alın ve baharatları ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu katarak karıştırın.
Dilerseniz domatesle süsleyebilirsiniz.
Fotoğraf "avşar kızı" tarafından gönderildi. 22.03.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc87379
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
Yarım demet roka
4-5 dal maydanoz
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Patatesler haşlanır, soyulur ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Roka yaprakları elle koparılır. Maydanoz ve taze soğan ince kıyılır. Üzerine kimyon, tuz, pul biber, limon, zeytinyağı katılır ve karıştırılır.