Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alt Üst Böreği Tarifleri > Dizmana Böreği (2 adet - 140,991 defa bakıldı)

Dizmana Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dizmana Böreği

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4648
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,059 defa indirildi / yazdırıldı




3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr. Kiyma
1 Adet Sogan
1 Su Bardagi Yoğurt
1/2 Su Bardagi Siviyag
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Hashas

Firin tepsisinin tabanina ve yanlarina bir firça yardimiyle margarin sürelim.
Un serpelim.
Ön hazirlik olarak patatesleri diri kalacak sekilde bol suda haslayalim.
Patatesler yari yariya pisince kabuklarini soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestigimiz soğani ve 200 gr. kiymayi birlikte yariyariya pisene dek kavuralim.
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistiralim. Elimizi sivi yaga batirarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalim. Yuvarladiktan sonra elimizde çay tabagi büyüklügünde açalim. Ortasina patatesli içten bir miktar koyalim.
Kenarlarini toplayarak ortada birlestirelim.
Hamur topunu sivi yaga batirip çikararak, yaglanmis ve unlanmis tepsiye dizelim. Hamur toplarini tepsiyi siki siki dolduracak sekilde yerlestirelim.
Hamuru tekrar mayalanmasi için en az yarim saat oda sicakliginda bekletelim.
Yumurtayi, yarim su bardagi sivi yagi ve 1 su bardagi yogurdu bir kapta iyice karistiralim. Tepsiye dizdigimiz hamurlarin üzerine dökelim. Önceden isittigimiz 200 dereceli firinda böregin alti ve üstü kizarana dek pisirelim.
Ilindiktan sonra servis yapalim.



Dizmana (Göçmen Böreği)

hep
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102288
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014
2,489 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram magarin
1 çay bardağı ılık su
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet yaşmaya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı Sana margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı kaymak
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.
1 saat ılık bir ortamda,üstünü örtüp mayalandırın.
Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın.
Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip,yağlanmış tepsiye dikine dizin.
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın.
Yarım saat kadar dinlendirin.
Magarini eritin, kaymak, yumurta,s üt ve yoğurdu da ekleyip çırpın (bir kısmını ayırın).
Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız böreğin ilk sıcaklığı gidince ayırdığınız sosu üzerinde gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.







Dizmana Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet Dizmana Böreği 140,991 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort