Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

DÖĞME ÇORBASI (BİNGÖL)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


DÖĞME ÇORBASI (BİNGÖL)

hızır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc22197
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008
2,835 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı döğme
1 su bardağı nohut
500 gr kemikli kuzu eti
8 su bardağı su
1 soğan,
2 sivri biber
4 domates
2 çorba kaşığı margarin
Yarım çorba kaşığı domates salça
Yarım çorba kaşığı biber salça
Tuz
Kekik
Pulbiber

Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın. Nohutun suyunu süzüp haşlayın.
Soğan ve biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın.
Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun. Soğan ve biberleri ^kleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin. Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Döğme Çorbası (Bingöl)

sinbat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc22621
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,326 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu eti (kemikli)
2 su bardağınohut
2 su bardağı döğme
1 adet iri kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
10 su bardağı su

Nohut ve döğme ayrı ayrı haşlanır. Et de haşlanır. Tereyağında ince kıyılmış soğan pembeleştirilir. Üzerine salça konur. Üzerine haşlanmış et ilave edilir. Tuz ve pul biber eklenir kısa süre kavrulur. Nohut ve döğme atılır. En son su katılır. Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirilir.






DÖĞME ÇORBASI (BİNGÖL) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet DÖĞME ÇORBASI (BİNGÖL) 142,621 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası