|
|
Döğmeli Alaca Çorbası |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75556
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
2 su bardağı döğme
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
4 adet orta boy kuru soğan
1/2 paket margarin
1,5-2 tatlı kasığı kırmızı pul biber veya biber salçası
1 tatlı kaşığı tarhun
Tuz
Nohutları ve buğdayları, bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün yıkayıp, 3,5 litre su ile haşlayalım.
Pişmesine yakın, kırmızı mercimekleri, yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları ve tuzunu ilave edip, hep beraber karıştırarak pişirelim.
Margarini ufak bir kapta kızdırıp, 1, 5-2 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biberi veya biber salçasını ilave edip kavurduktan sonra, çorbaya ilave edip, karıştıralım.
1 tatlı kaşığı tarhunu da çorbaya ilave edip, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Dövmeli Alaca Çorba |
|
dolma
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc131460
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018
890 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı Aşurelik Buğday
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Kurutulmuş Biber
1 Çay Bardağı Nohut
1 Yemek Kaşığı Tarhun
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Yeşil Mercimek
Karabiber
Sıcak Su
Tuz
Nohut ve buğdayı 1 gece önceden ıslatın.
Ertesi gün suyunu döküp üzerini geçecek kadar yeni su ilavesi ile haşlayın. Nohut yumuşayınca, yıkadığınız mercimeği tencereye ekleyin. Bakliyatlar pişince, halka şeklinde doğradığınız soğanı ekleyin. Çorbanın pişmesine yakın tuz, karabiber ve haşlayıp küçük küçük doğradığınız kurutulmuş biberleri de ilave edin.
Sos tenceresine tereyağını ilave edip üzerine, kırmızı toz biber ve tarhunu ekleyin.
1-2 dakika sonra ocaktan alıp, kaynayan çorbaya ekleyin ve karıştırın. Bir süre kaynattıktan sonra, tencereyi ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
|
|
Döğmeli Alaca Çorbası Tarifleri Kabak Çorbası Tarifleri
|
|