|
Dolama Böreği |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67990
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr kıyma
2 patlıcan
2 patates
1 soğan
5 yufka
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 bardak sıvı yağ
Bir baş soğan ve 2 patlıcanı küp küp doğrayın, 2 adet patatesi rendeleyin, kavurun en son kıymayı ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Yufkaları ortadan ikiye börüp su ve yağdan oluşan karışımdan kaşıkla serpin. Yufkanın düz olan kenarına iç harcından serin ve ince bir şekilde dolayın ve gül şeklinde rulo oluşturun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
|
Dolama Börek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc68967
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçine:
750 gr çiğ süt
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Çiğ sütü bir gece oda sıcaklığında ekşitin. Ertesi gün ekşiyen süte yumurtaları, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, çırpın. Unu bir kaba alın ve tuz ile karıştırın. Suyunu yavaş yavaş ilave edip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kesin. Bu bezelerden ince yufkalar açın (börek yufkası kalınlığında.) Açılan ince yufkaları sofra bezine veya çarşafın üzerine sererek 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bu yufkaları teker teker ikiye katlayın. Elinizle büzüştürüp, 4 parmak genişliğinde parçalar keserek yağlanmış tepsiye dizin. Hazırlanan sütlü karışımı, böreklerin üzerine çıkmayacak şekilde dökün. Her tarafına eşit yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|