Kısa URL: https://ml.md/lc31377
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
5,605 defa indirildi / yazdırıldı
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bir tencereye soğan, domates, patlıcan, biber doğranır yağ, pirinç ve tuz ilave edilerek kavrulur. Ateşten indirilmesine yakın sarımsak, nane, fesleğen konur. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc141152
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
1,453 defa indirildi / yazdırıldı
Dünden Bugüne Antalya
1 çay bardağı pirinç
1 kg domates
2 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
1 adet kurutulmuş Arnavut ciğeri
2 adet orta boy patlıcan
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağı
Orta boy bir tencereye ince kıyılmış soğanla birlikte zeytinyağı konulur. Orta ısıdaki ateşin üzerinde tahta kaşıkla kavrulmaya başlanır. 2-3 dakika sonra üzerine ince kıyılmış yeşil biberle tavla zarı şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir.
Tavla zarı formunda dilimlediğimiz domateslerde eklenerek orta ateşde 2-3 ek kadar kavrulur.
Öte yandan yıkanıp süzülen pirinç eklenir. Bu arada tüm malzeme üstüne çıkacak kadar fazla olmayan su eklenir.
Yemek pişerken diğer taraftan sarımsakla, Arnavut biberi ile dövülür ve tencereye aktarılır. Yaklaşık 20-25 dk sonra yemek pişer. Kapağını açıp nane ve fesleğen eklenip karıştırılır.