Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur.
Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
4 su bardağı su eklenerek çırpılır.
Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dk kısık ateşte pişirilir.
Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır.
Son olarak tuz ilave edilir.
İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
Domates çorbası tarifimiz servise hazır.
1 kutu domates püresi
1 bardak süt
1 bardak su
Bir tutam karabiber
Üzeri için:
Bir tutam kıyılmış roka ya da fesleğen
1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim çedar peynir
Bir kutu domates püresine, süt ile suyu ilave edip pişirin. Normal yağlı süt kullanıldığı için yağ ilave etmeye gerek kalmıyor. Yine tuz ilave etmek de gerekmiyor. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra üzerine karabiber serpin ve ocaktan alın. Kaseye koyduktan sonra üzerine kıyılmış roka veya taze fesleğenleri serpin. Ekmeğin üzerine çedar peyniri koyun, fırının ızgarasında peynir eriyene kadar kızartın. Bir bıçak yardımı ile küçük küplere böldükten sonra çorbanın üstüne koyup servis yapın.