6-7 adet fazla büyük olmayan domates
50 gr kadar dana kıyma
1 adet soğan
1 kahve fincanı bulgur
Maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
Domateslerin üst kısmını kesip kapak olarak kenara ayırın. İçlerini, doldurmak için oyun. Soğanları, maydanozu ve domateslerin içlerinden çıkan parçaları ince ince doğrayın. Salça hariç tüm malzemeyi karıştırın, domateslerin içlerine doldurun, kapaklarını kapatıp bir tencereye yerleştirin. Salçayı domateslerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ile karıştırın, dolmaların üzerine gezdirin. Kapağı kapalı şekilde bulgurlar pişene kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc33691
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2009
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
1 güzel domates
1 yumurta sarısı
1/2 soğancık
biraz zeytinyağı
25 gram ekmek kırıntısı biraz süt içinde yumuşatın
1 çimdik tuz
2 veya 3 doğranmış siyah zeytin
Haşlanmış kıyılmış yumurta karışımını hazırlayın, sütlü ekmek kırıntısı, kıyılmış zeytin ve tuz beraberce iyice karıştırın. Bu iç domateslerin içine doldurulur.
Küçük bir tencere içinde zeytinyağı ile pişirilir.
Not: DOlmaya bu iç yerine biraz pişmiş pilavda ya da pişmiş erişte kullanılabilir.