Domatesler rendelenir. Büyük buz kalıplarına doldurulur. Buzluğa yerleştirilir. Donunca buz gibi çıkarılır. Elde edilen kalıp domatesler buzdolabı poşetine muntazam bir şekilde yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılır. Kışın kullanılacağı zaman ne kadar gerekliyse okadar kalıp alınır ve kullanılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc152586
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2020
362 defa indirildi / yazdırıldı
Sivri domatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Fazla suyunu süzüp, geniş bölmeli buz kalıplarına koyun. Derin dondurucuda dondurun. Daha sonra uygun poşetlere aktarıp derin dondurucuya yerleştirin. Bu şekilde küçük küpler halinde hazırladığınız domatesi, istediğiniz miktarı kolayca ayarlayarak yemeklerinize ilave edebilirsiniz.
Not: Salça yapımında da tercih edilen, az sulu ve etli bir çeşit olan "sivri domates" kurutma ve dondurma için de çok uygundur.
Kısa URL: https://ml.md/lc177248
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2024
106 defa indirildi / yazdırıldı
Domatesi Rendeleyerek Dondurma:
Domatesi saklamanın farklı yöntemleri var. En kolayı rendelediğiniz domatesleri buzdolabı poşetlerine koyup havasını iyice alıp buzluğa atmaktır. Yemeklerde kullanabilirsiniz.
Domatesi Kavurarak Dondurma:
Domatesi zeytinyağı ve soğan ile birlikte kavurarak buzluğa atmak da yemek yaparken işinizi kolaylaştıracak bir başka yöntemdir.
Domatesi Pişirerek Dondurma:
Yemeklerde kullanmak için tercih edebileceğiniz üçüncü seçenek ise zeytinyağında kısa bir süre soğan ve domatesleri pişirmek. Hazırladığınız harcı soğuduktan sonra yine buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Domatesi Bütün Olarak Dondurma:
Derin dondurucunuzda yer varsa bütün olarak kabuğuyla da domatesi saklayabilirsiniz.