Kısa URL: https://ml.md/lc117459
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
5 kg Domates
2 Yemek kaşığı kaya tuzu
½ çay bardağı sıvı yağ
Yeni kavanoz kapakları
Domatesler tek tek yıkayın. Sap kısımlarına artı şeklinde yaklaşık 1 cm genişliğinde bıçakla çentik atın. Tencerede kaynayan suyun içine atın. Bıçakla çentik attığınız yerlerden çok rahat soyacaksınız. Kabukları rahat soyulacak kadar kaynayan suyun içinde tutun. Çıkardığınız domatesleri tepsiye koyun. Soğuduktan sonra kabukları soyun. Kesme tahtasında ince ince kesin. Tencereye koyun, kaya tuzu ilave edin. Tuz oranını siz belirleyebilirsiniz, çok tuzlu olmayacak. Kestiğiniz domatesler ocağın üzerine kaynamaya koyun. ½ çay bardağı sıvı yağı ilave edin. Kaynamaya başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra altı kısık ateşte yanarken sıcak sıcak kavanozlara doldurun. Mutlaka yeni kapak kullanın. Kavanoz kapaklarını çok sıkıca kapatın. Altına bez serip kavanozları üzerine dizin, bir gece beklesin. Ertesi sabah kavanozları kaldırdığınızda akan varsa eğer ayırın onları kışlık olarak kaldırmayın kullanın. Serin ve karanlık bir yerde saklamanızı tavsiye ederim.
Not: Domates sos ve salça oval şekildeki domateslerden yapılır aslında. Çünkü daha etlidir. Siz oval domatesi tercih edebilirsiniz. Kapakları açıldıktan sonra buzdolabında bir hafta dayanabiliyor.Bu malzemeler ile 8 tane 250 gramlık, 1 tane 1 kiloluk kavanoz çıkıyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc80031
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
5 kg olgun domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Domatesler yıkanır, kabuklarıyla birlikte rondodan geçirilir. Tencereye zeytinyağı konur. Domates atılır. Tuz ve şeker eklenir. Domates rengini değiştirene kadar kaynatılır. Kaynar vaziyetteyken kapağı sıkı, konserve kavanozlarına doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılır. Ters çevrilir. Soğuyunca serin bir yerde en az 6 ay saklanabilir.