|
Domates Soslu Biber Tava |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59634
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2011
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çarliston biberi
180 gr (1 su bardağı) rafine yağ
3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek çok ince doğranmış)
1 diş sarımsak (çok ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
Biberleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra bir kaç yerinden sivri uçlu bir bıçakla delerek bir kenara koyunuz. Orta boy bir tavada, orta ateşte rafine yağı kızdırınız. Biberleri tavanın içine atıp 3-4 dakika her tarafları pişene kadar kızartınız. (Biberleriniz hafif kahverengileşmeye başlayıp, derileri ayrılmaya yüz tuttuğunda kızarmış demektir.) Kızaran biberleri, bir delikli kepçeyle yağını süzdürerek, altına kâğıt mutfak havlusu yada kâğıt peçete döşenmiş bir servis tabağına alınız.
Bir başka tavaya biberleri pişirmiş olduğunuz rafine yağdan 3 çorba kaşığı koyarak yeniden orta ateşte kızdırınız. Sarımsağı, domatesi ve tuzu ekleyip arada sırada karıştırarak 4-5 dakika, domates salça halini alıncaya kadar, pişiriniz.
Kâğıt peçete üstündeki biberleri temiz bir servis tabağına alıp üstüne domates sosundan dökerek servis ediniz.
|
Domates Soslu Biber Kızartma |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73661
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012
1,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tatlı köy biberi
Yeteri kadar sıvı yağ (Kızartma için)
Tuz
Domates sosu İçin:
4 adet iri ve olgun domates
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Biberleri yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla ortalarına biber delik açın.
Biberleri bol yağda kızartın ve yağı çekmesi için peçete serdiğiniz tabağa alıp hafifçe tuzlayın.
Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyup doğrayın.
Tavaya zeytinyağı ya da kızartmadan artan yağdan 2-3 kaşık alın. Sarımsakları 1-2 kez soteleyin, üzerine domatesler ve sirkeyi ekleyerek domatesler yumuşayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Yağı süzülen biberler servis tabağına alın, üzerine sosu dökerek biraz dinlendirin ve servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 08.05.2020
|
|