|
Domates Soslu Patlıcan Kızartma |
|
fakir babası
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142996
Gönderme Tarihi: 25.May.2019
675 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı domates püresi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet patlıcan
3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın ve tuzla ovarak yıkayın. Daha sonra kurulayın ve kızgın yağda kızartmaya başlayın.
2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba aldıktan sonra, 1 çorba kaşığı domates püresini ekleyerek karıştırın. Daha sonra patlıcan kızartmanızın üzerine dökün.
|
Domates Soslu Patlıcan Tava |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63442
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
3,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük patlıcan (kabukları alacalı soyulup, kalınca dilimlenmiş ve tuzlu suda bekletilmiş)
1 su bardağı rafine yağ
3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve çok ince doğranmış)
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
Patlıcanları bir süzgeçte süzüp, kağıt peçete ile kurulayınız.
Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız. 7-8 patlıcan dilimi koyup, 3-4 dakika her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız. Kızaran patlıcanları, bir delikli kepçeyle yağını süzdürerek altına kağıt peçete döşenmiş bir servis tabağına çıkarınız. Bütün patlıcanlar kızarana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız. Kalan patlıcanları da aynı biçimde kızartıp, servis tabağına çıkarınız.
Bir başka tavaya, patlıcanları kızartmış olduğunuz rafine yağdan 3 çorba kaşığı koyarak, yağı yeniden orta ateşte kızdırınız. Sarımsak, domates, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, domates salça halini alıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alınız.
Kağıt peçete üstündeki patlıcanları, temiz bir servis tabağına aktarıp, üstüne domates sosundan dökerek servis ediniz.
|
Domates Soslu Patlıcan Kızartması |
|
şema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Keçiören-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40343
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2009
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
Sos için:
4 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikte patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra arzu edilen şekilde dilimlenir ve kızgın yağda altın rengi kızartılır. Sos hazırlamak için domates rendelenir, biber ufak doğranır, sarımsak ezilir. Malzemeler bir tencereye konur. Üzerine zeytinyağı şeker ve tuz eklenir. Sos salçamsı bir görünüm kazanana kadar pişirilir. Daha sonra kızarmış patlıcanların üzerine bırakılır. Hemen servis yapılacağı gibi ertesi günü de lezzeti artarak sofraya getirilebilir.
|
|