Soğanları doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları küp küp doğrayın. Pembeleşen soğanlara patlıcanları ekleyin. Biberleri doğrayın. Patlıcan ve soğanlarla biraz kavrulduktan sonra biberleri ekleyin. İyice pişene kadar bekleyin, arada karıştırın. Domatesleri doğrayın ve karışımın üzerine ekleyin. Sarımsakları 2-3 parçaya keserek ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra domatesler eriyene kadar arada karıştırarak pişirin.
4 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup acılarının çıkması için tuzlu suda bekletin. Sonra patlıcanları küçük küpler halinde doğrayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde bekletirseniz fazla yağı çekecektir. Biber, soğan ve sarımsağı, ince ince doğrayıp tavada kavurup bir kenarda bekletin. Sosunu hazırlamak için tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile beraber salçayı ve domatesleri ekleyip kavurun. Bir taşım kaynayınca, şeker ve tuzu ekleyin. Domatesler kavrulduktan sonra 1 çay bardağı su ekleyin. Sos suyunu çekince ayırdığınız biberli, soğanlı, sarımsaklı karışımı harmanlayıp patlıcanın üstüne dökün.