500 gr 1 Nolu makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
Haşlamak İçin:
4 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ
Üstü İçin:
1 ölçü domatesli köfteli sos
Spagettiyi haşlayıp hazırlayın. Eritilmiş tereyağıyla karıştırdıktan sonra, domatesli köfteli sosla servis yapın.
1 paket spagetti
1 kiloya yakın köftelik kıyma
1 adet büyük boy soğan
Bayat ekmek içi
2 yumurta
2 çay kaşığı karbonat
Tuz
Karabiber
Pul biber ya da kırmızı toz biber
Kimyon
Sıvı yağ
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet sulu domates rendesi ya da 2 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Tuz
İşe ilk olarak köfteyi hazırlamakla başlayalım. Kıymayı derin bir kaseye alın. Ardından üzerine soğanları rendeleyip, yumurtayı, ekmeği, karbonatı ve baharatlarını ekleyin. Karışımı güzelce yoğurun ve dolapta dinlenmeye bırakın.
Kıyma harcınız dinlenirken, makarnalarınızı su ve tuzla 8-10 dakika kadar haşlayın. Bu esnada başka bir tavada sosu hazırlamaya başlayın.
Tavaya yağı ekleyin ve içerisine sarımsakları küçük küçük doğrayarak soteleyin. Ardından üzerine domatesleri rendeleyerek pişirmeye başlayın.
Domatesleri bir süre soteledikten sonra salçayı ve tuzunu ekleyin.
Eğer sosun kıvamı koyu olursa biraz su yardımıyla seyreltebilirsiniz.
Haşlanan makarnalarınızı süzün ve sosun içine dökerek karıştırın.
Tavaya yağı ekleyin ve kızdırın, dolaptan çıkardığınız köfte harcınızdan çok büyük olmayan parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın ve kızartın.
Makarnanızı makarna tabağına ya da seçtiğiniz bir servis tabağına alıp, üzerine köfteleri ekleyin.