|
Domates Turşusu |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102518
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2014
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo domates
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet salatalık
2 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı kaya tuzu
Domatesleri yıkayıp bütün olarak sığabilecekleri bir kavanoza koyun. Salatalıkları da içine ilave edin. İsterseniz biber ya da patlıcan da konulabilir. Üzerine sirke, tuz, nohut, sarımsak ekleyip dolacak kadar da su koyup kapağını sıkıca kapatın. 1 ay kadar saklayıp sonra tüketin.

|
Domates Turşusu |
 |
yerküre
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc136100
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
1,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kg domates (ne çok olmuş ne de ham)
2 baş sarımsak
Bir avuç cin biberi
1 litre sirke
Aldığı kadar su
Kaya tuzu
Domatesleri yıkadıktan sonra, bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Turşu kavanozuna yerleştirin.
Sarımsakları soyun, biberlerin acısının çıkması için uçlarını kesin. Biber ve sarımsakları domateslerin üzerine ekleyin.
Sirkenin içine 2,5 avuç (1 karış kavanoza 1 avuç tuz) tuzu eritin ve domateslerin üzerine dökün. Kalan kısmınıda su ile doldurun. Turşu kavanozunu sıkıca kapatın. 3-4 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır.

|
Domates Turşusu |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145741
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
715 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kilogram domates
2 baş sarımsak
Bir avuç Arnavut biberi
1 litre sirke
Aldığı kadar su
1 su bardağı kadar kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Domatesleri iyice yıkayın, ezik kısımları varsa temizleyin.
Çatalla birkaç yerinden deldiğiniz domatesleri turşu kavanozunuza yerleştirin.
Sarımsakları soyup diş diş ayırın.
Biberlerin uçlarından küçük bir kısmı kesin.
Biber ve sarımsakları da kavanoza ekleyin.
Sirkenin içine tuzu ve limon tuzunu ilave edip eritin.
Karışımı domateslerin üzerine boşaltın.
Kavanozun boş kısmını içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Turşunuzu güneş görmeyen bir yere kaldırın.
3-4 hafta içinde yenebilir kıvama gelecektir.

|
Domates Turşusu |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182703
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg olgun domates
3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2-3 dal taze dereotu
2-3 adet defne yaprağı
1 litre su
Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Öncelikle domateslerin sap kısımlarını çıkarın ve güzelce yıkayın. İsteğe bağlı olarak, domatesleri dörde bölerek veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
Bir tencereye 1 litre suyu, tuz, şeker ve limon tuzunu ekleyin. Karıştırarak kaynatın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Ardından, sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Temiz ve sterilize edilmiş turşu kavanozlarına sırasıyla dalyan dereotu, defne yaprağı, sarımsak ve domatesleri yerleştirin.
Hazırladığınız kaynar sirkeli suyu sıcak bir şekilde kavanozlara dökün. Kavanozların üzerini kapatacak kadar su eklemeye dikkat edin. Eğer isterseniz, biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz, bu turşunun lezzetini artıracaktır.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde en az 10 gün boyunca bekletin. Bu süre sonunda turşunuz kendi doğal tadını alacak ve hazır olacaktır.

|
|